Slik får du svart skjerm på Apple TV når du hører på musikk

Lei av forstyrrende plateomslag og bilder som farer over TV-en?

<B>MISTER FOKUS: </B>Prøver du å lese en bok mens du spiller musikk gjennom Apple TV, er det lett å la seg forstyrre av skjermsparere og plateomslag. La heller skjermen gå i svart!  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
MISTER FOKUS: Prøver du å lese en bok mens du spiller musikk gjennom Apple TV, er det lett å la seg forstyrre av skjermsparere og plateomslag. La heller skjermen gå i svart! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Er det noe som beveger seg på TV-en, skal du ha dyp konsentrasjon eller god viljestyrke for å holde øya unna. Og enten du har fest eller leser en bok, havner oppmerksomheten fort der i stedet for det du egentlig skal fokusere på.

Bruker du Apple TV, har du sannsynligvis opplevd dette selv. For hører du på musikk eller lar den stå ubrukt, viser Apple TV store ikoner, plateomslag eller skjermsparere.

En funksjon mange savner er derfor å la skjermen gå i svart. Funksjonen mangler, men løsningen finnes.

LES OGSÅ: Airplay fungerer uten wifi – nå kan du bruke Apple TV på hytta!

Sort bilde som skjermsparer

Apple TV har skjermsparere som kan vise bilder du selv har tatt, eller bilder fra tjenester som Flickr. Men kan du bruke den for å få skjermen til å gå i svart?

Selvsagt; ved å be skjermspareren vise et helt svart bilde! Det virker kanskje åpenbart og nærmest idiotisk, men sånn er det gjerne med enkle løsninger på små problemer.

- Du er min helt! skriver derfor en kommentator på bloggen til Kevin O'Donnell, som er én av bloggerne som tipser om løsningen.

LES OGSÅ: Slipper man NRK-lisensen om man bare bruker Apple TV?

LUR SKJERMSPAREREN: Apple vil gjerne vise deg bilder på Apple TV. Men den kan også brukes til å vise et helt sort bilde som fjerner alle forstyrrelser.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
LUR SKJERMSPAREREN: Apple vil gjerne vise deg bilder på Apple TV. Men den kan også brukes til å vise et helt sort bilde som fjerner alle forstyrrelser. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Slik gjør du det

Her er oppskriften vi selv bruker:

  1. Gå inn i innstillingene og velg «Skjermsparer». Trykk på «Bilder», og videre «Flickr».
  2. Velg «Search», skriv inn «appletvblankscreen» og trykk på «Search for photos of...».
  3. Trykk på oppknappen på fjernkontrollen for å velge "Use as Screensaver".
  4. Under "temaer" velger du "Klassisk" og "Uttoning gjennom svart". Så er det bare å holde inne tilbakeknappen til hovedmenyen igjen.
Under innstillingene kan du også velge hvorvidt den slår inn mens du hører på musikk. Svarer du nei, ser du (forstyrrende) plateomslag. Svarer du ja, vil skjermen gå i svart. Men du får fortsatt en liten (uforstyrrende) infoboks når en ny låt spiller.

LES OGSÅ: Så bra er Apple TV-alternativet Chromecast i Norge

Har du Apple TV? (Avsluttet)
Ja, og bruker den (77%) 2252
Nei(13%) 391
Ja, men bruker den ikke(10%) 283
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ikke glem strømmen

- Men hallais, er det ikke bare å skru av TV-en når du ikke vil se noe på skjermen!? er det kanskje noen som spør seg.

Nei, ikke alltid. Noen er avhengig av å ha på TV-en for å få spilt musikk gjennom Apple TV, andre vil unngå å slå den av og på bare fordi man skal lese avisa en halvtime mellom Netflix-slaga.

Selv har vi Apple TV kobla rett i forsterkeren, så vi slipper å slå på TV-en for å høre på musikk. Men likevel har vi mye glede av vår nye, svarte skjermsparer.

Bare husk at en svart skjerm fra nå av ikke betyr at utstyret ditt er avslått. Og at det bruker strøm selv om utstyret ikke gir deg noe innhold.

LES OGSÅ: Slik bruker du en annen fjernkontroll til Apple TV