Slik får du spilt av filen

Har du fått en lyd- eller videofil som du ikke får spilt av? Da bør du sjekke ut denne løsningen.

Slik får du spilt av filen
Publisert
Sist oppdatert

Nettet flommer over av lyd og levende bilder, men mange av dem får du ikke spilt av uten videre i Windows. Dette skyldes at Windows Media Player kun støttet et lite utvalg av de forskjellige formatene som benyttes. Alt for få, etter vår mening.

Egen spiller, eller Windows Media Player?

Det finnes heldigvis løsninger på dette. Vi har omtalt flere av dem tidligere, for eksempel kan man laste ned en avspiller med innebygd støtte for mange formater, som VLC eller GOM Player.

Det du kanskje ikke var klar over, er at du ved å installere såkalte kodeker for de forskjellige formatene, kan klare deg med Windows Media Player.

Alt på ett sted

Vista Codec Package er en samling slike kodeker som fikser nettopp denne biffen. Det følger ikke med noen egen avspiller, kodekene sørger for at Windows Media Player spiller av dem av alle sammen.

Blant formatene du plutselig kan spille av, finner du MPEG2 (DVD), H264, Flac, RealAudio og RealVideo, DivX, Xvid, Ogg Vorbis og Ogg Theora, Matroska (.mkv) og mye mer.

Tut og kjør

Det er ikke noe behov for spesialtilpasninger i etterkant for å få filene til å bli spilt av, men i følge utviklerne skal det gå an å finjustere innstillingene dersom man skulle ønske det.

Vista Codec Package fungerer for øvrig også i Windows XP, og kan lastes ned gratis fra denne siden (se nesten nederst på siden). Bruker du Windows 7, skal du bruke denne versjonen

(Oppdatert i forbindelse med påsken 2010)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer