Slik får du smileys på iPhone

De du har fra før blir bare SÅ 2007.

:-)

I følge Wikipedia var det professor Scott E. Fahlman som først introduserte såkalte smileys, eller smilefjes på norsk, så tidlig som i 1972 da han postet en melding på diskusjonsforumet til Carnegie Mellon University's Department of Computer Science der han jobbet (bill.mrk. "useless fact of the day").

Nå er varianter av smilefjeset nesten blitt dagligdags, og også undertegnede må anstrenge seg for ikke å bruke dem i artikler på DinSide.

De fleste mobiltelefoner, derunder også iPhone, kommer med et lite utvalg av smilefjes, slik at enkelte kombinasjoner av tegn blir byttet ut med et lite ikon.

Japansk Emoji

Japanerne er derimot langt mer ivrige på den slags, og har du en iPhone, kan du lett utvide smilefjesene på telefonen med en HAUG av ulike ikoner. Slik gjør du:

  1. Last ned applikasjonen Spell Number (iTunes-lenke, gratis)
  2. Start applikasjonen og skriv følgende i nummerfeltet: 91929394.59
  3. Trykk på home-knappen (uten å trykke enter først) - den store runde knappen under skjermen
  4. Gå til innstillinger=>generelt=>tastatur, velg japansk og aktivér emoji-symboler
Voila! Nå har du fått en haug av smileys du kan bruke når du skriver. De er tilgjengelige via den lille jordklode-knappen som illustrert under:

Slik får du smileys på iPhone


Og så ...

Slik får du smileys på iPhone


Vi testet dette med versjon 3.0 av operativsystemet med suksess. Ikonene dukker bare opp hos andre med iPhone, men de trenger ikke å ha gjort dette stuntet for å se dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 10 snodige ting du kan gjøre med iPhone