Har du opplevd dette? Det kan være utrolig frustrerende når Windows nekter deg å slette eller endre navn på mapper og filer. Heldigvis finnes det botemidler.
Har du opplevd dette? Det kan være utrolig frustrerende når Windows nekter deg å slette eller endre navn på mapper og filer. Heldigvis finnes det botemidler.Vis mer

Slik får du slettet mappen

Kjapp løsning på irriterende problem.

Du har helt sikkert opplevd det - du skal rydde litt i mapper og filer på PC-en, og så støter du på ting du ikke får slettet, selv om du både har alle rettigheter og har stengt alle programmer som kan tenkes å legge beslag på dem.

Gratis botemiddel

Som regel skyldes det at programmer og prosesser ikke helt har sluppet taket i mappen eller filen, av en eller annen grunn. Det kan også være programmer som har gitt navn til filer som Windows ikke skjønner noe av, og som dermed skaper trøbbel. Noen ganger hjelper det å ta en omstart av maskinen, men slett ikke alltid.

Det er her Unlocker kommer inn i bildet. Det lille programmet installeres på en blunk, og sørger for å bryte alle prosesser som sperrer for sletting. Du bare høyreklikker på mappen eller filen du vil slette, og velger Unlocker fra menyen:

Slik får du slettet mappen


Deretter vil du få en liste over hvilke prosesser som "holder" i mappen eller filen, og det kan jo være at finner ut noe her du ikke visste, og som gjør at du bør la være å slette. Men trykker du "Lås opp alle", vil problemfilen/mappen i løpet av sekunder gå på hodet i papirkurven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Javel, inne i mappa er det en fil som brukes av Windows Media Player, men det programmet kjører ikke så vidt jeg kan se. Vel, da er det bare å velge Slett fra hurtigmenyen, og trykke på Lås opp alle-knappen.
Javel, inne i mappa er det en fil som brukes av Windows Media Player, men det programmet kjører ikke så vidt jeg kan se. Vel, da er det bare å velge Slett fra hurtigmenyen, og trykke på Lås opp alle-knappen. Vis mer


Burde vært standardprogram

Ser man det! Endelig ble jeg kvitt den gamle skiten.
Ser man det! Endelig ble jeg kvitt den gamle skiten. Vis mer


Unlocker er et gratisprogram, og kommer med en verktøylinje for nettleseren som enkelt kan hukes av under installasjonen. Du laster enkelt ned siste versjon fra Filehippo.com.

PS! Vi hadde noen problemer med å kjøre programmet på PC-er med 64-bits Windows. Hvis du opplever problemer eller har forslag til andre, tilsvarende løsninger, bruk debatten under.