Slik får du Pandora i gang igjen

Mange ble skuffet da Pandora stengte dørene. Les hvordan du kan åpne dem igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Nettradioer går en usikker fremtid i møte.

Lisensbestemmelsene er nemlig blitt endret, og det betyr at alle som kringkaster musikk på nettet må betale langt mer enn før.

I tillegg kan lisensbestemmelsene være ulike fra land til land, og det har blant annet en av de største måtte ta konsekvensene av. Forleden dag stengte nemlig Pandora.com sin tjeneste for en rekke land; deriblant Norge (se for øvrig Søndagssurfen: musikk, gratis). Besøker du nettsiden i dag, er alt du får en beskjed om at tjenesten er stengt på ubestemt tid på grunn av de nye bestemmelsene.

Slik får du Pandora i gang igjen


Løsningen: proxy-server

Sperringen skjer pr. IP-adresse, siden disse kan spores til opphavslandet. Det er imidlertid lett å komme seg rundt ved å bruke en såkalt proxy-server.

En proxy-server kan sees på som en budbringer og fungerer på akkurat samme måte som bestekompisen din da du skulle slå opp for deg i femte klasse. Du ber ham slå opp for deg, han ringer og slår opp, hun forteller ham at hun slår opp i stedet og han forteller deg hva hun sa.

Serveren hos Pandora har ingen mulighet til å se ut at forespørselen fra proxy-serveren egentlig kommer fra deg, og på den måten kan du fortsatt bruke tjenesten.

Det finnes et hav av gratis og åpne proxy-servere rundt om kring på nettet du kan bruke, og et Google-søk gir mange sider med oversikter over gratis proxy-servere. Husk at du trenger en som ligger i USA, og at du må belage deg på å prøve noen forskjellige før du finner en som virker og som leverer god nok hastighet. Her er noen sider med oversikter:

http://www.samair.ru/proxy/
http://tools.rosinstrument.com/proxy/
http://www.publicproxyservers.com/

Slik gjør du det

Avhengig av hva slags nettleser du bruker, er fremgangsmåten litt forskjellig. I Firefox kan du gå til tools->options->advanced->network->settings og trykke på settings-knappen. Der kan du angi manuelt IP-adressen til en proxyserver. For Internet Explorer er menyvalgene tools->Internet options->connections->LAN settings, mens du i Opera går til tools->preferences->advanced-network->proxy servers. Husk å skrive opp det som eventuelt måtte stå der fra før!

Under ser du et eksempel på hvordan du fyller inn verdiene:

Slik får du Pandora i gang igjen


Når du har gjort dette, kan du trykke OK til du er tilbake i nettleseren og taste inn http://www.pandora.com i nettleseren. Da vil Pandora fungere på vanlig måte. Husk at trafikk inn og ut fra deg nå vil gå om USA, slik at norske nettsider vil oppleves tregere enn før. Sett derfor innstillingene tilbake når du er ferdig med å bruke Pandora.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer