Kjekt Chromecast-tips:

Slik får du nye Chromecast-funksjoner før alle andre

– Ikke et betaprogram, sier Google.

POPULÆR DINGS: Chromecast koster bare noen få hundrelapper i butikkene og kan brukes til så mangt. Foto:  Justin Sullivan/Getty Images/AFP
POPULÆR DINGS: Chromecast koster bare noen få hundrelapper i butikkene og kan brukes til så mangt. Foto:  Justin Sullivan/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Google har solgt svært godt av Chromecast her til lands, som nå finnes i versjoner både for TV og stereoanlegget.

Kort fortalt er Chromecast en liten dings du kan plugge inn i HDMI-porten på TV-en, slik at du kan strømme bilder, musikk og video fra en mobiltelefon, nettbrett eller PC direkte til TV uten å bruke kabel. Chromecast Audio-enheten plugges i et hvilket som helst stereoanlegg og lar deg da spille av musikk på samme måte – trådløst.

Få nye funksjoner før de andre

Chromecast-enhetene oppdateres stadig med nye funksjoner og finesser, for eksempel rundt årsskiftet, da Audio-enheten fikk støtte for flerromsoppsett, der du kan spille den samme musikken i flere rom i huset samtidig.

Nå har Google lansert et såkalt «preview program» for dem som vil være tidlig ute og få nye funksjoner før alle andre. Google understreker at dette ikke er et beta-program, og at det skal handle om funksjoner som er ferdigstilte og i utgangspunktet klare til å gis ut til alle.

Ved å være med i dette programmet får du også mulighet til å gi tilbakemelding til utviklerne dersom du har innspill til noe som burde ha vært løst annerledes, får en god idé eller oppdager en feil.

Slik melder du deg på

Har du en Chromecast hjemme, kan du melde den på dette programmet og dermed få tilgang til nye funksjoner først.

Dette må du gjøre:

  1. Åpne Google Cast-appen på telefonen din
  2. Trykk på «devices» for å se Chromecast-enhetene dine. Merk at du er nødt til å være koblet til det samme trådløse nettverket for at de skal dukke opp.
  3. Trykk på … oppe i hjørnet på enheten du vil melde på programmet.
  4. Trykk på «device settings»
  5. Trykk på «preview program»
SLIK: Trykk på de tre prikkene, velg device settings, og så kommer skjermbilde nummer to. I samme meny finner du for øvrig muligheten til å sette Chromecast til 50Hz, som kan være kjekt om du strømmer sportssendinger og lignende. Foto: Pål Joakim Pollen
SLIK: Trykk på de tre prikkene, velg device settings, og så kommer skjermbilde nummer to. I samme meny finner du for øvrig muligheten til å sette Chromecast til 50Hz, som kan være kjekt om du strømmer sportssendinger og lignende. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Herfra kan du velge om du vil få e-postvarsler når enheten din blir oppdatert, lese igjennom informasjonen og eventuelt bli med i programmet.

Dersom «preview program» er grået ut eller ikke tilgjengelig, betyr dette at Google har stengt tilgangen for en periode. Da må du i så fall sjekke innom senere. Men det fungerte i hvert fall da vi prøvde fredag ettermiddag.

Så er det bare å vente på oppdateringer. Hvis du valgte å bli varslet per e-post, vil du få beskjed når det kommer en ny funksjon. Vi hadde kanskje håpet at vi skulle få noe nytt allerede nå, men det gjorde det ikke hverken på den vanlige Chromecasten eller Chromecast Audio.

Andre gode Chromecast-tips

Om du har en Chromecast, kan det også være kjekt å vite at du fra tid til annen kan dra nytte av gode tilbud, som gratis filmleie fra Google Play eller noen måneder med gratis Spotify, Viaplay og lignende. Les mer om det i lenka du nettopp passerte.

Vi har også en artikkel på lur med 10 kjekke Chromecast-tips som kan være verdt å sjekke ut. Og her har du 5 fine spill for Chromecast.

PS! Ifølge ryktene kan det dukke opp en ny Chromecast på Googles pressearrangement tidlig i oktober – med 4K-støtte. Om du lurer på å kjøpe en Chromecast kan det med andre ord være lurt å holde an noen uker.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!