Asus på CES 2018

Slik får du flere skjermer til å smelte sammen

Smart prisme visker bort rammene i multi-skjermløsning.

NESTEN HELT SØMLØST: Takket være et prisme som plasseres mellom skjermene, ser det ut som om bildet glir over i hverandre. Foto: Bjørn Eirik Loftås
NESTEN HELT SØMLØST: Takket være et prisme som plasseres mellom skjermene, ser det ut som om bildet glir over i hverandre. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å ha flere skjermer på skrivebordet har noen åpenbare fordeler. Du kan for eksempel ha tre skjermer, der den i midten er den du jobber på, mens du kan bruke de to andre til støttefunksjoner - for eksempel oppslagsverk, e-post eller lignende.

Et annet, meget aktuelt bruksområde, er til gaming. Med flere skjermer kan du få en slags surround-effekt som drar deg inn i handlingen - ikke minst når du spiller bilspill.

Og kanskje spesielt til spilling, kan det være irriterende at det er et tomrom mellom hver skjerm. Først har du rammen, deretter et lite mellomrom før du på ny treffer en ny ramme.

Dette problemet har Asus nå adressert, og funnet en løsning på.

Prisme visker bort rammene

Under årets CES-messe i Las Vegas, viste Asus fram en løsning som har fått navnet Bezel Free kit. Og den er like enkel som den er smart: Ved å plassere tre like skjermer ved siden av hverandre, med 130 graders vinkel mellom dem, kan du plassere et prisme i hver skjøt. Denne skaper en illusjon av at du sitter foran en eneste, svært bred skjerm.

GANSKE BRA: Helt sømløst blir det ikke, men løsningen er slett ikke verst. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GANSKE BRA: Helt sømløst blir det ikke, men løsningen er slett ikke verst. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
PRISMET: Slik ser prismet ut. Det festes enkelt på skjermene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
PRISMET: Slik ser prismet ut. Det festes enkelt på skjermene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Prismet festes øverst og nederst på skjermen ved hjelp av gummifester, og sørger rett og slett for at de siste centimeterne av skjermbildet på hver side møter hverandre. Borte blir både glippe og ramme.

Den optiske illusjonen er langt fra usynlig, men skal ifølge Asus være god nok til at du ikke vil tenke over den når du for eksempel spiller bilspill. Denne videoen viser hvordan det ser ut i praksis:

video: AnandtechVis mer Vis mer Vis mer

Kan bli utvidet

Ved lansering er Bezel Free kit spesialsydd til gaming-skjermen ROG Swift PG258Q, men skal også kunne fungere på enkelte andre skjermer av samme størrelse, og hvis løsningen blir en suksess, vil de vurdere å lage prismer også til andre skjermer.

Det er foreløpig ikke kjent når Bezel Free kit blir tilgjengelig, eller hva det vil koste - men løsningen skal ikke være langt unna, lover Asus.

Og hvis du ikke ønsker å vente, kan du jo alternativt vurdere en ekstra bred skjerm buet overflate.

Flere saker fra CES 2018

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!