Det har aldri vært enklere og raskere å kopiere DVD-er over på iPad-en. Fram til 31. mai er WinX DVD Ripper dessuten gratis. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Det har aldri vært enklere og raskere å kopiere DVD-er over på iPad-en. Fram til 31. mai er WinX DVD Ripper dessuten gratis. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Slik får du DVD-ene over på iPad

Fungerer også for en rekke andre enheter.

De som har fulgt med en stund vet at PC-oppgaver som en gang var tidkrevende og komplisert, har en tendens til å bli enkle, kjappe og ukompliserte med tiden. Å kopiere DVD-filmer til harddisken og videre over til iPad, iPod eller andre dingser, har for eksempel aldri vært enklere enn med WinX DVD Ripper fra Digiarty, mener vi.

Og når programmet - som vanligvis koster et par hundrelapper - gis bort gratis fram til 31. mai, er det bare å kaste seg rundt.

Lynkjapt og enkelt

Og dette programmet er så enkelt å bruke at selv far klarer å kopiere DVD-filmene sine.

Slik får du DVD-ene over på iPad


Start programmet, sett inn DVD-en, trykk Disc-knappen, velg tittel og eventuell undertekst:

Slik får du DVD-ene over på iPad


Velg hvilken dings du vil se filmen på, for eksempel iPad, og trykk på den store, blå START-knappen:

Slik får du DVD-ene over på iPad


Resten går av seg selv, og det går raskt. På en PC med siste generasjon Intel i5-prosessor, 4 GB minne og Windows 7, kopierte vi DVD-en Sjette Sansen til iPad-format på litt over 12 minutter. På det meste var hastigheten oppe i over 250 fps, altså 10x avspillingshastighet:

Slik får du DVD-ene over på iPad


På en annen PC med forrige generasjon Intel Core i3-prosessor var vi oppe i 160 fps. En totimers spillefilm ble der kopiert på 20 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er ganske enkelt mye raskere enn noe annen løsning vi har testet tidligere. Vi brukte kun standardinnstillinger, og filene ble på mellom 1-1,3 GB pr stk. Kvaliteten var tilfredsstillende.

Slik får du DVD-ene over på iPad


Filmene kan også spilles av på PC-en. Legg merke til hvor fint underteksten er plassert under selve filmruten.

Selve overføringen av filmene til iPad gjør du gjennom iTunes som vanlig.

Sikkerhetskopier

Programmet kan for øvrig også brukes til tapsfri sikkerhetskopiering av filmer til MPEG2-format. Disse filene kan spilles av på PC-en og en rekke andre enheter, for eksempel Xbox og Playstation 3. Du kan også kopiere med menyer og det hele, til ISO-filer. Disse kan senere brennes direkte til DVD, eller spilles av med for eksempel VLC på PC-en og på en rekke frittstående mediespillere.

WinX DVD Ripper Platinum Kung Fu edition er det hele og fulle navnet på programmet, og det kan lastes ned gratis fra ved å klikke her - men kun fram til 31. mai 2011. Programmet må også installeres og aktiveres før denne datoen, men kan deretter brukes fritt for alltid.

Når du får spørsmål om linsensnøkkel, skriver du WINXRP-5357-7234-1561.

Mer informasjon om kampanjen og andre produkter fra Digiarty finner du her.