Slik får du den gamle Facebook-chatten tilbake

Synes du den nye Facebook-chatten er skrekkelig dårlig? Facebook Sidebar Chat Reversion sørger for at du får det gamle utseendet tilbake.

Den nye chatte-funksjonen på Facebook har måttet tåle massiv kritikk fra horder av brukere, blant annet på grunn av at utvalget kan virke uforståelig, og du har ikke mulighet til å skrolle i kontaktene du kan chatte med.

Heldigvis finnes det løsninger på det meste, også dette, takket være et såkalt GreaseMonkey-skript. GreaseMonkey er en metode for å tilpasse nettsider slik at de framstår litt annerledes for deg enn for de andre. Du kan lese mer om teknikken I denne artikkelen.

Ikke for Internet Explorer

Dette skriptet krever imidlertid at du har nettleseren Firefox eller Google Chrome, og at du er tilgjengelig for chat i Facebook når det kjøres.

OPPDATERT: For at det skal fungere i Firefox, må du først installere en GreaseMonkey-addon. Denne laster du ned her.

Alt du så behøver å gjøre er å besøke denne siden, og trykke på Install-knappen øverst til høyre:

Slik får du den gamle Facebook-chatten tilbake


Godta eventuelle spørsmål du vil få om installasjonen.

Neste gang du besøker Facebook vil alle vennene dine som er tilgjengelig for chat vises på den gode gamle måten, og du kan skrolle opp og ned som du selv ønsker. Venner som ikke er tilgjengelig vil ikke vises.

Her har vi fått den gamle chatten tilbake. Oh lykke :)
Her har vi fått den gamle chatten tilbake. Oh lykke :) Vis mer


Skriptet vil kjøres hver gang du besøker Facebook.com, og du har imidlertid ikke mulighet til å melde deg på eller av chatten så lenge det kjører.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å deaktivere skriptet i Chrome trykker du på skiftenøkkelen øverst til høyre i nettleseren, velger Verktøy - Utvidelser og trykker på "Deaktiver" på skriptet "Facebook Sidebar Chat Reversion".

Vi understreker at vi kun har prøvd skriptet i nettleseren Google Chrome, og det fungerte utmerket. Det skal imidlertid også fungere i Firefox, dersom du har installert GreaseMonkey-tillegget først. Hvis du får det til å virke med andre nettlesere, er det fint om du legger inn en kommentar i debattfeltet under!

Les mer om funksjonaliteten og installer skriptet fra denne siden.

Les også: Lure triks for Google+.