Slik får du alltid samme brukernavn

Denne nettsiden gjør jobben for deg.

<B>VÆR TIDLIG UTE, HOLD AV DITT FAVORITT-BRUKERNAVN</B> : Registrer deg allerede nå, før det er for sent. Foto: TROND BIE
VÆR TIDLIG UTE, HOLD AV DITT FAVORITT-BRUKERNAVN : Registrer deg allerede nå, før det er for sent. Foto: TROND BIE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du som oss prøver du nye tjenester både titt og ofte, kanskje flere i løpet av en måned.

Problemet oppstår når man har vært konsekvent i mange år, og klart å karre til seg akkurat sitt brukernavn, for så å oppdage at den nye hotte tjenesten alle sikler etter å teste allerede er overflommet av brukere, og da er selvsagt «ditt» brukernavn tatt.

«Earlyclaim» er navnet på en ny tjeneste som lar deg reservere brukernavnet først som sist, slik at andre ikke kommer deg i forveien.

Slik gjør du det

Tjenesten er veldig enkel i bruk:

Du taster inn brukernavnet du ønsker å bruke fremover her (de må en avtale med «Earlyclaim» - mer om dette senere), taster inn epost-adresse og valgfritt passord. Vips: Brukernavnet er eksklusivt ditt for all tid.

Du får din egen konto på siden, dette for å kunne velge flere alternative kallenavn, om førstevalget allerede skulle være tatt - du velger selv tjeneste-kategori du ønsker å være med på.

Det eneste du må huske på er å registrere deg på den nye tjenesten før tidsfristen går ut.

Slik beskyttes du

For å beskytte deg fra spam, genererer «Earlyclaim» en ny epost-adresse til deg på den nye tjenesten.

På den måten unngår man at nye selskap kun blir med for å skaffe din personlige epost-adresse.

Ønsker du å ta i bruk den nye tjenesten, kan du selvsagt endre til din permanente epost-adresse i ettertid.

Gjør jobben for deg

Bortsett fra tidsfristen er det ingenting mer å tenke på, for «Earlyclaim» gjør jobben for deg, og sender deg en epost med et tilfeldig generert passord når den nye tjenesten kan brukes med ditt reserverte brukernavn.

Selskapet har avtaler med nye tekno-selskap som prøver å etablere seg i markedet, så det kan være for sent sent å skaffe det perfekte Twitter- eller Instagram-brukernavn. For alle nye tjenester som kanskje, eller kanskje ikke blir en en hit og som ønsker å være med på dette, så er du i hvert fall beskyttet.

Fortsatt i oppstartsfasen

Vi vet altså ikke hvilke tjenester som har avtale med «Earlyclaim» per dags dato, men vi regner med at tjenesten vil offentliggjøre dette senere, den er nemlig veldig fersk.

Alt avhenger jo selvsagt også av at nye selskap blir med på dette.

Uansett, vi håper de blir mer transparente når de har kommet skikkelig igang.

Over 21 tusen kallenavn er allerede opptatt, selv om tjenesten er veldig fersk: De begynte å ta i mot registreringer 9. august.