Slik er nye WinAmp

Vi har sett på en tidlig utgave av den nye versjonen av WinAmp – et av de mest populære MP3-programmene. Les hva som har endret seg!

WinAmp har nesten vært en standard for enkle mediespillere i mange år, og utviklerne har stadig jobbet med å forbedre produktet. Spilleren har aldri bydd på avanserte funksjoner slik jukebox-programmene har, men dens styrke har vært liten størrelse, stabilitet og brukervennlighet.

Nå er WinAmp versjon 3 under utvikling, og denne har fått en helt ny kodebase, som kalles Wasabi. Denne nye plattformen skal gi tredjepartsutviklere enda større muligheter til å lage tilleggsprogrammer, plugins og skins. Spesielt støtte for skins er nå forbedret, og utviklerne er ikke lenger begrenset til det tradisjonelle spillerformatet. Du kan få WinAmp 3 til å se ut akkurat som du vil...

Enklere tilgang

Slik er nye WinAmp

Grensesnittet har også gjennomgått en del endringer. Ved første øyekast ser riktignok spilleren ut som forgjengeren, men du skjønner raskt at det er kommet mange forbedringer. Først og fremst har det dukket opp et nytt vindu, som heter Thinger. Fra dette vinduet får du raskere og enklere tilgang til all slags menyer og funksjoner, som spillelisten, radiostasjoner, skins og mange flere.

De to viktigste nyhetene er mulighet for lytting til mange radiostasjoner, og ”media library” som sorterer låtene etter artist, år, tittel og så videre. Begge disse mulighetene har lenge vært tilgjengelige i andre programmer, og det er hyggelig at WinAmp også får disse funksjonene. En annen morsom mulighet er crossfader-funksjonen, som gjør at låtene i spillelisten glir inn i hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessverre er denne tidlige versjonen temmelig ustabil, men den er heller ikke ment til å brukes av vanlige brukere. Vil du likevel gjerne prøve WinAmp 3, kan du laste ned programmet her. Filen er gratis og på kun 1,4 MB.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om WinAmp 3 med en gang den endelige versjonen slippes.