Slik er Motorola Xoom

CES' heteste iPad-konkurrent?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(LAS VEGAS/DINSIDE) Ikke uventet var det nettbrett i fokus på årets CES-messe i Las Vegas. Mer enn 100 nye nettbrett fra forskjellige produsenter ble vist frem, og vi fikk se alt fra Panasonics TV-nettbrett til et dobbeltbrett fra Nec som minnet om en vanlig tidsplanlegger, men der vi ikke ble spesielt imponerte av skjermkvaliteten.

Den kanskje heteste iPad-utfordreren på hele messa var Motorolas nye Xoom-nettbrett, hvis spesifikasjoner langt på vei overgår nettbrettet fra Apple.

Motorola Xoom er et Android-basert nettbrett, men det er også det første nettbrettet som kjører Android v3.0 - Honeycomb. Denne utgaven av operativsystemet er den første som er optimalisert for større skjermer.

Under ser du en demonstrasjon av hva du kan forvente av Android v3.0:


Skjermen er definitivt stor på Motorola Xoom. Med 10,1" over diagonalen og en oppløsning på 1280x800, er det både litt større og har litt høyere oppløsning enn iPad (9,7" / 1024x768). Videre har Motorola lagt til to kameraer på Xoom; et 5Mp-kamera på baksiden + 2Mp på forsiden tiltenkt videosamtaler via Google Talk eller andre tjenester.

Prosessoren er også meget rask; en to-kjernes nVidia Tegra-prosessor med 1GHz klokkahastighet. Motorolas nettbrett har 1GB internminne + 32GB lagringsplass, som også kan oppgraderes via micro SD-minnekort.

Motorola Xoom ble vist frem under CES 2011. Foto: Pål Joakim Olsen
Motorola Xoom ble vist frem under CES 2011. Foto: Pål Joakim Olsen Vis merKraften holder til å kunne spille av 1080p HD-video uten hakking og etter hvert også til mer avanserte 3D-spill når de dukker opp på Android-plattformen. Xoom har for øvrig en HDMI-utgang med siste versjon (v1.4) og kan også spille av Flash-innhold.

Xoom kan brukes på 3G-mobilnettet ved å putte i et SIM-kort, og i en fremtidig oppgradering vil den også støtte 4G; dog bare amerikansk versjon så vidt vi kunne forstå.

Demonstrasjonene som ble gitt under CES var kun avspilling av video, som vitner om at enheten i hvert fall softwaremessig ikke er helt produksjonsklar ennå. Selv ikke avspilling av video fungerte helt stabilt, så det er nok fortsatt en liten stund til lansering.

Motorola Xoom fikk for øvrig en best in show-pris på CES 2011.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!