Slik er Internet Explorer 7

TEST: Masse skjermbilder og kommentarer til den første store oppgraderingen av nettleseren siden 2001.

Omsider er Internet Explorer 7 i emning. Vi har lekt oss med den sylferske betaversjonen et par dager, og presenterer her alle de viktigste nyhetene gjennom et fotoalbum med beskrivende bildetekster, slik at du får dannet deg et inntrykk av hvilke veier Microsoft har valgt å gå denne gangen.

Gå direkte til fotoalbumet

Store forbedringer

Selv om det er snakk om en langt fra bugfri betaversjon, er den nye nettleserenvirkelig mange hakk bedre enn forgjengeren. Den har forenklet og forbedret grensesnitt, støtte for åpning av sider i faner, forbedret hastighet, bedre utskriftskontroll og skjermtilpasninger, bedre sikkerhet, samt en rekke andre praktiske nyheter som du vil se om et øyeblikk.

Har du brukt Firefox og Opera, vil du nok dra kjensel på mange av funksjonene. Det er med andre ord få revolusjonerende nyheter ved Internet Explorer, men de er sannsynligvis store nok til at Microsoft kan klare å demme opp for konkurrentene - inntil videre.

Nettleseren har oppført seg stabilt de første to dagene på vår test-PC, men vi har hørt fra flere andre som har hatt problemer. For flere av disse har det vært nødvendig å kjøre en systemgjenoppretting for å løse flokene.

Hastigheten ved navigering tilbake til forrige besøkte nettside, opplevde vi som mye raskere enn i Internet Explorer 6, omtrent på høyde med Firefox og Opera.

Ikke for pirater

Internet Explorer 7 kommer sent. Lovlig sent. Det er først det siste året Microsoft virkelig har innsett at deres posisjon som nr 1 på nettlesermarkedet faktisk er i ferd med å bli truet.

Det er imidlertid noen skjær i sjøen for Internet Explorer 7. Den viktigste er at nettleseren ikke lar seg installere dersom du har en ugyldig Windows XP-lisens. Det er ingen hemmelighet at piratkopierte versjoner av operativsystemet florerer, og er du en av dem som bruker dette, vil et forsøk på oppgradering bli terminert. Så spørs det da, om det vil føre til at flere kjøper lisens, vi har våre tvil.

Mer informasjon og lenke til nedlasting finner du her.

Gå til fotoalbumet og gjennomgangen av nyhetene