Slik er Google Inbox

Nå har vi fått prøve selv.

NY TJENESTE: Inbox er Googles nye tjeneste som hjelper deg å organisere eposten smartere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
NY TJENESTE: Inbox er Googles nye tjeneste som hjelper deg å organisere eposten smartere. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forleden dag lanserte Google sin nye eposttjeneste, Inbox.

Som vi skrev da, er tjenesten foreløpig i en lukket betautgave, som betyr at du trenger en invitasjon for å ta tjenesten i bruk.

Vi har lyktes med å få tak i invitasjoner, og her er våre førsteinntykk av tjenesten.

Grupperer epost

Vi oppfatter tjenesten som et tillegg til Gmail, snarere enn en erstatning.

Den kanskje viktigste funksjonen er at Inbox grupperer eposter på en smart måte. Nå er ikke dette helt nytt – Gmail startet med slik gruppering for halvannet år siden, men nå er ikke lenger reklame, oppdateringer og liknende like skjult bak egne flipper, men i stedet gruppert i innboksen.

GRUPPERER AUTOMATISK: Med Inbox blir det litt mer oversiktlig hva som befinner seg i innboksen.
GRUPPERER AUTOMATISK: Med Inbox blir det litt mer oversiktlig hva som befinner seg i innboksen. Vis mer


Google grupperer automatisk alt relatert til reise, shopping, sosiale medier, reklame og liknende fra før. Som du ser, er også medier som bilder og YouTube-filmer fra epostene gjengitt i hver gruppe.

Du kan også lage egne grupper. I eksempelet under har jeg valgt at alle eposter sendt fra en epostadresse som slutter på rygge.kommune.no grupperes i skole/barnehage, slik at det derfor blir lett for meg (som bor i Rygge) å finne tilbake til alle relaterte beskjeder:

GRUPPÉR EPOST: Ved å lage regler, kan du gruppere epost i Inbox.
GRUPPÉR EPOST: Ved å lage regler, kan du gruppere epost i Inbox. Vis mer


Utsett, fest og merk som ferdig

FEST: Ved å trykke på knappenålen, fester du eposten. Eposter du har festet kan du så vise ved å skyve over bryteren på toppen av skjermbildet.
FEST: Ved å trykke på knappenålen, fester du eposten. Eposter du har festet kan du så vise ved å skyve over bryteren på toppen av skjermbildet. Vis mer


Inbox tar også sikte på i større grad å gjøre innboksen din til en TODO-liste. Hver epost kan flagges som ferdig (hvorpå den forsvinner fra innboksen og blir arkivert) eller festes; nesten som arkivering og stjernemerking.

For å vise eposter du har festet, drar du i en skyvebryter på toppen av skjermbildet. Du kan også lage et notat i forbindelse med eposter du fester, og for engelske brukere ser det ut til at denne funksjonen er litt smartere enn det den er på norsk.

Nytt er imidlertid at du kan slumre en epost. Leser du den når du egentlig ikke har tid til å følge den opp, kan du velge å motta den på ny senere i dag, i morgen eller på et annet tidspunkt.

Dette har for øvrig vært mulig med epostklienten Mailbox; utviket av Dropbox-teamet.

Apper med sveip

UTSETT: Til i morgen, eller kanskje til du kommer hjem?
UTSETT: Til i morgen, eller kanskje til du kommer hjem? Vis mer


Inbox finnes som app både for iOS og Android, og her kan du, i likhet med nevnte Mailbox, sveipe eposter for å markere dem som ferdige eller utsette dem til senere.

Velger du å utsette til senere, kan du også velge å utsette dem til du ankommer et bestemt sted; for eksempel om det er noe du er nødt til å vente med til du er tilbake på jobb igjen.

Foreløpig opplever vi altså Inbox som et slags skall utenpå Gmail, der det i stor grad er gjenbruk av eksisterende funksjoner, men på en mer elegant måte.

Har du testet Inbox? Vi hører gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer