Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

Det er fullt mulig, men krever et lite grep.

<strong><B>FRA BING TIL GOOGLE</B>:</strong> Mange opplever bedre treffsikkerhet med Google enn med Bing. Slik endrer du standard søkemotor i den nye Edge-nettleseren i Windows 10.
FRA BING TIL GOOGLE: Mange opplever bedre treffsikkerhet med Google enn med Bing. Slik endrer du standard søkemotor i den nye Edge-nettleseren i Windows 10. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med Windows 10 har du også fått en ny nettleser. Den heter Microsoft Edge, og er arvtakeren til Internet Explorer, som har vært med oss i over 20 år.

Sikrere

Nettleseren skal ifølge Microsoft ikke bare være mye raskere enn den aldrende forgjengeren, den skal også være mye sikrere. En av årsakene er imidlertid åpenbar; Edge støtter foreløpig ikke noen utvidelser fra tredjepart overhodet.

Vi kan skrive under på at Edge både starter og leter opp sider raskt, men mange opplever at søk fra adresselinjen ikke fungerer like godt som i nettlesere som Google Chrome og Firefox.

Årsaken er at Edge bruker Microsofts egen Bing-søkemotor, som ikke alltid gir deg de beste resultatene - noe du kan lese om i denne artikkelen.

Fra Bing til Google

Det er imidlertid mulig å benytte Google som standard søkemotor, og da vil søkeresultatene være tilsvarende de du får i de to nevnte nettleserne.

Slik bytter du standard søkemotor i Edge:

Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

1. Åpne Edge og gå til nettsiden google.no. Trykk på ... øverst til høyre, og Innstillinger:

Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

2. Skroll nedover og trykk på Vis avanserte innstillinger:

Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

3. Skroll ned til du ser feltet merket Søk i adresselinjen med. Trykk på Bing, og Legg til ny:

Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

4. Trykk på www.google.no og trykk deretter på Legg til som standard:

Slik bytter du søkemotor i Microsoft Edge

5. Neste gang du skriver et ord eller setning i adresselinjen, benyttes Google til søket:

Trikset fungerer også dersom du ønsker Yahoo! som standard søkemotor. Da følger du samme prosedyre, men taster inn www.yahoo.com på punkt 1.

Les også:
Flere Slik gjør du det-guider
Alt om Windows 10

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer