Slik bygde vi Norges billigste PC

Å sette sammen en PC er ingen heksekunst. Vår billig-PC som vi har døpt Box 2022, kom i seks deler. Slik gikk vi fram!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Alltid spennende å se hva som befinner seg inni store pakker. Denne pakken kostet 250 kroner og inneholdt et PC-kabinett med strømforsyning. Utrolig men sant...
Alltid spennende å se hva som befinner seg inni store pakker. Denne pakken kostet 250 kroner og inneholdt et PC-kabinett med strømforsyning. Utrolig men sant... Vis mer


En gang i tiden var det mye som kunne gå galt når man skulle sette sammen sin egen PC. Mange og inkompatible deler var en utfordring, svært varierende kvalitet på maskinvaren, brytere og IRQ'er - i dag er det knapt noen som tenker på dette. Moderne hovedkort har som regel det meste integrert, til og med grafikkbrikke som takler høye oppløsninger og HD-video finnes på mange av dem.

Se hvordan du gjør det selv

Hvis du ikke er opptatt av å bruke PCen til spilling, behøver ikke et komplett byggesett bestå av mer enn kabinett, hovedkort, prosessor harddisk, DVD-leser (brenner) og en minnebrikke. Og prisen på komplette byggesett starter lavt - vår PC Box 2022 kostet oss som kjent 2.022 kroner.

Vi har nå satt sammen delene, dokumentert hele prosessen og presenterer den her - godt krydret med våre kommentarer. Får du lyst til å sette sammen din egen PC, bør du klare det helt fint på egen hånd etter å ha bladd deg gjennom de neste sidene!

>> Slik bygde vi Norges billigste PC - trinn for trinn

NB! Vi har lagt vekt på å bruke et enkelt språk i gjennomgangen, slik at flest mulig får utbytte av den.

Vi har også laget en video som viser PCen slik den ble seende ut når den var ferdig:

billig-pcen (wmv 7 870 kB)