Slik blokkerer du Facebook-apps

Lei av at andre poster på veggen din?

Ikke nok med at du må lide deg igjennom hva gamle klassekamerater skal spise en fredagskveld eller at de har bakt brød og vasket huset - Facebook er etter hvert også blitt et kaos av applikasjoner som poster oppdateringer i ny og ne; enten som statusoppdateringer eller som veggpostinger.

En av de mest aggressive nå om dagen, er LinkedIn-utfordrer Branchout; et jobbrelatert nettverk som bruker Facebook som utgangspunkt.

Det resulterer i at brukerne av Branchout mer eller mindre frivillig poster på andres vegger om at de nå bruker Branchout, at de har skrevet noe om deg på Branchout eller lignende.

Les også: Hvem får se hva på Facebook?

Er du lei av applikasjoner som poster på veggen din, er det lett som en plett å forhindre dem i det. Tar vi Branchout som utgangspunkt, trenger du bare å klikke deg inn på applikasjonen, merket med oransj sirkel under:

Slik blokkerer du Facebook-apps


Og vips, så kommer du til Branchout.

I venstre marg finner du en lenkesamling, der ett av valgene er å blokkere applikasjonen:

Slik blokkerer du Facebook-apps


Trykker du på denne lenka, blir applikasjonen blokkert og får ikke lenger lov til å poste på veggen din (du slipper faktisk å se den på Facebook overhodet).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppdatert: En annen mulighet er å klikke på krysset øverst til høyre og velge blokkér applikasjon fra menyen som vises.

Angrer du deg, eller vil se hvilke applikasjoner du har blokkert, går du inn på brukerkonto=>personverninnstillinger=>blokkeringslister. Derfra kan du for øvrig også blokkere brukere og invitasjoner fra brukere.

SAMLESIDE:

Facebook