Slik blir Windows 10-utrullingen

Microsoft starter med de som har hjulpet til med å teste.

<strong>FØRST TIL INSIDERNE:</strong> Bruker du testutgaven av Windows 10, står du først i køen når det nye operativsystemet kommer i slutten av juli. Foto: DINSIDE
FØRST TIL INSIDERNE: Bruker du testutgaven av Windows 10, står du først i køen når det nye operativsystemet kommer i slutten av juli. Foto: DINSIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som mange har fått med seg er 29. juli den magiske datoen for når Microsoft starter utrullingen av Windows 10, som i et helt år blir en gratis oppgradering for de som kjører Windows 7 eller Windows 8.

LES MER: Disse får Windows 10 gratis

I et blogginnlegg har selskapet nå gått i detalj for hvordan utrullingen av Windows 10 vil skje.

Insidere først

Først i køen står de som er med i Insider-programmet, altså de som allerede bruker testutgaven av Windows 10. Dette dreier seg om rundt fem millioner brukere på verdensbasis.

LES OGSÅ: Prøv nye Windows 10 uten risiko

Dernest kommer de som har reservert en oppgradering, noe du kanskje har gjort allerede om du har fått opp et vindu som dette mens du har brukt maskinen:

image: Slik blir Windows 10-utrullingen


Her påpeker Microsoft at de gradvis vil oppskalere utrullingen, så om du har reservert Windows 10 kan det godt hende det går en dag eller tre før du får oppgraderingen.

Merk altså at du vil få en Windows 10-versjon som samsvarer med Windows-versjonen du bruker i dag:

image: Slik blir Windows 10-utrullingen


OEM-versjon snart klar

I nær fremtid vil Microsoft også sende ut Windows 10 til sine OEM-partnere; altså de som selger PC-er med Windows forhåndsinstallert. Dermed bør det være duket for å få kjøpt maskiner med Windows 10 før skolestart.

Windows 10 skal være fullt oversatt til norsk, men merk at stemmestyringsfunksjonen Cortana ikke er tilgjengelig på norsk foreløpig. Her finner du systemkravene og mer informasjon.

SAMLESIDE: Windows 10

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!