Slik blir Photoshop 7.0

En ny versjon av Photoshop er like rundt hjørnet, og vi kan som vanlig vente oss mange spennende funksjoner for fotoentusiastene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en stund siden Photoshop6.0 kom i butikkene, og vi har lenge sett frem til en oppgradering. Nå er det endelig klart at versjon 7 av dette solide programmet kommer i salg i april, og inkluderer naturligvis mange hyggelige nyheter.

Det virker ved første øyekast ikke som om Photoshop 7.0 er noen revolusjon, det er heller snakk om en generell forbedring av et allerede svært bra program, som også får ny funksjonalitet for å gjøre bilderedigeringen enklere og mer praktisk.

Nyheter

image: Slik blir Photoshop 7.0

For det første blir det nå lettere å bla gjennom og søke etter bilder. Mange har sine digitale bilder liggende i flere mapper og disker, og med den nye browse-funksjonen får du nå detaljert oversikt over alle bildene som ligger i en bestemt mappe, med miniatyrer av bildene og forskjellig informasjon om filene. Det er også mulig å arrangere og sortere bildene via browseren, og utføre enkle funksjoner som rotasjon, flytting og sletting av bilder.

En annen ny funksjon heter Healing Brush, og dennes hensikt er å fjerne artefakter som kan dukke opp ved skanning av for eksempel eldre fotografier – som støv eller skraper. En relatert funksjon, Patch Tool, lar deg utføre lignende reparasjoner på avgrensede deler av bildet.
Fargekorrektur er utvidet med en ny funksjon som er kalt Auto Color Command, som skal få frem mest mulig realistiske farger.

Adobe har også jobbet med de kreative delene av programmet – du kan for eksempel simulere diverse malingsteknikker, og du har mer frihet til å skape egne teksturer og effekter.

image: Slik blir Photoshop 7.0

På toppen av dette får vi også nye, web-vennlige verktøy. ImageReady-programmet, som har lenge vært en integrert del av PhotoShop, har fått nye muligheter som blant annet lar deg optimalisere vektorgrafikk for internett eller lagre i WBMP-formatet, som brukes i PDAer. Det er også lettere å produsere web-effekter, som for eksempel rollovers.

Kommer snart

Utgivelsestidspunkt for engelsk utgave av Photoshop 7.0 er satt til begynnelsen av april 2002, og den vil koste ca. 6.400 kroner (uten moms). Den norske versjonen kommer 6-8 uker senere, med en prislapp på hele 8.400 kroner uten moms. Oppgradering til versjon 7.0 vil koste ca. 1.500 kroner for engelsk utgave og ca. 2.000 for norsk utgave (dette også eksklusiv moms).

Vi sitter allerede på en betaversjon av programmet, og kommer snart tilbake med våre førsteinntrykk.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!