Startskjermen kan nå tilpasses i enda større grad enn før, og Modern UI-apper kan festes på oppgavelinjen på skrivebordet.
Startskjermen kan nå tilpasses i enda større grad enn før, og Modern UI-apper kan festes på oppgavelinjen på skrivebordet.Vis mer

Slik blir nye windows

Video viser alle de viktigste nyhetene i den lekkede betautgaven.

I løpet av våren vil Microsoft lansere en oppdatert utgave av Windows 8.1. Oppdateringen får det beskrivende navnet Windows 8.1 Update 1, og de største nyhetene er knyttet til vanlig skrivebordsbruk, altså for alle oss som bruker tastatur og mus.

Kritikk

Microsoft har nemlig fått mye kritikk for å ha undervurdert hvor mange som fortsatt ønsker å bruke tastatur og mus, istedenfor fingerberøring direkte på skjermen.

Tidligere denne uken lekket en betautgave av Windows 8.1 Update 1 til nettet, og selv om dette ikke er den aller ferskeste utgaven, forteller den mye av hva vi kan vente oss når operativsystemet er ferdigstilt.

Mange forbedringer

Noen av nyhetene har vi allerede røpet i denne artikkelen, men nå har nettstedet Neowin lagt ut en video som går gjennom alle de store nyhetene.

Her er noen av dem:

 • Modern-UI-apper (Metro) kan festes til oppgavelinjen
 • Modern-UI-apper får menylinje øverst og kan lukkes ved å trykke på X i høyre hjørne
 • Enklere å tilpasse og justere Modern UI-apper ved siden av hverandre
 • Enklere tilgang til å skru av PC-en på startskjermen
 • Videoen ser du her:

  Det er ventet at Windows 8.1 Update 1 vil bli en gratis oppdatering som kan lastes ned en gang i mars/april. Journalisten Mary Jo Foley hos ZDnet, som jobber tett på Microsoft, har uttalt at selskapet har som mål å ha oppdateringen klar 11. mars.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Samleside: Windows 8.1