Slik blir nye Windows Media Player

Den offisielle betaen til Windows Media 9 er en måned unna, og i mellomtiden har vi lekt litt med en tidlig, lekket versjon. Her er våre inntrykk.

Standard utseende på WM9. Klikk for større utgave.
Standard utseende på WM9. Klikk for større utgave. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Corona har vært kodenavnet på den nye spilleren, og tidligere i år ble det offentliggjort at programmet kommer til å hete Windows Media 9. Ingen sjokkerende navneskifte, altså. Estetisk sett er det heller ingen revolusjon Microsoft har servert oss, da den nye spilleren i hovedsak ser ut som den velkjente versjon 8, med noen minimale endringer.

Nye funksjoner

Disse skinsene følger med programmet. Klikk for større utgave.
Disse skinsene følger med programmet. Klikk for større utgave. Vis mer

De viktigste nyhetene finner vi på innsiden av programmet. Utviklerne har lagt mye vekt på å øke lyd- og bildekvaliteten, først og fremst takket være nye kodeker. Nytt enkodingssystem gjør det nå mulig å inkludere sekskanalerslyd med 24 bits / 96 kHz bitrate og samplingsfrekvens. En ny versjon av videokodeken tillater HDTV-kvalitet med filstørrelser på halvparten av dagens DVD-filmer.

En annen nyhet er Fast Streaming-teknologien, som skal eliminere buffering-problemet ved direkte avspilling av filer fra nettet.

Slik skifter du farge. Klikk for større utgave.
Slik skifter du farge. Klikk for større utgave. Vis mer

Det er foreløpig ganske vanskelig å få testet hvor bra kvalitet de nye kodekene faktisk byr på, i og med at det ikke finnes noen tilgjengelige eksempler på teknologien. Vi synes likevel det høres spennende ut, og gleder oss til å få sett på mulighetene.

Fortsatt noen bugs igjen!
Fortsatt noen bugs igjen! Vis mer

Selv om grensesnittet er i hovedsak likt versjon 8, er det noen nyheter også på utsiden. Spilleren kan for eksempel reduseres til en liten rad med knapper som sitter nederst på skjermen. Det er et par nye skins, og du kan også skifte farge på hele spilleren. Vi merket også flere mindre justeringer i fargesammensettingen og ikoner.

Slik det er nå, virker det ikke som om Corona er den revolusjonen Microsoft lovte oss. Vi skal likevel ikke uttale oss om hvor bra kvalitet spilleren byr på før vi har sett eksempler på dette, og kommer derfor tilbake med en grundig test når den offisielle betaen slippes 4. september. Følg med!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!