Slik blir nye Messenger

SNIKTITT: Norges mest populære chatteprogram kommer snart i en helt ny versjon. Vi tok en titt på nyhetene, og her er hva du kan glede deg til.

MSN Messenger har tatt verden med storm, og blitt en svært populær måte å kommunisere på. I disse dager står tjenesten foran en kraftig overhaling, og den store nyheten er at MSN Messenger-navnet forsvinner helt.

Den kommende versjonen, 8.0, vil nemlig hete Windows Live Messenger, og blir en integrert del av den nye Live-tjenesten. Denne samler de forskjellige kommunikasjonselementene til Microsoft, som Hotmail, lynmeldinger, og så videre. Vi blir heller ikke forundret om en integrasjon med Xbox Live er på trappene.

Live Messenger er i utgangspunktet samme, gamle MSN Messenger, men den har gjennomgått en kosmetisk overhaling og fått en hel del nye funksjoner.

Ny design

Hvorvidt utseendet på den nye versjonen av programmet virkelig er en forbedring kan diskuteres – til tider ser den nye versjonen noe mer amatørmessig ut enn gamle MSN 7.5. Den oransje-dominerte fargesammensetningen er heller ikke verdens peneste, men det er i det minste fort gjort å endre på dette (vi byttet raskt til behagelig blått).

Snarveier i kontaktlista Vis mer


Vi oppdager raskt diverse små og store endringer i layouten og måten å kommunisere på. For eksempel, når du flytter musepekeren over dine kontakter, får du opp status på vedkommende og små snarveier som lar deg sende beskjed, starte en videosamtale eller en telefonoppringning. Muligheter for å ringe dine kontakter gjennom PCen er for øvrig blant de nye funksjonene i MSN 8.

Det er også lettere å flytte på og organisere kontaktene dine, ved å klikke på en egen ”edit group”-knapp kan du fritt flytte kontaktene mellom forskjellige grupper, endre navn på gruppene og lignende.

Når du er inne i en samtale, får du også opp en rekke tydelige ikoner for diverse muligheter. Du kan invitere andre kontakter, dele filer, starte en videosamtale eller ringe opp, og utføre en rekke aktiviteter.

Du kan legge igjen beskjeder til kontakter som ikke er logget på Vis mer


Aktivitetsmenyen inneholder ikke spesielt mye per i dag, men brukere i USA og Storbritannia, blant annet, kan for eksempel dele sine spillelister og høre på samme musikk.

Del filene dine

Den funksjonen Microsoft snakke mest om, handler om fildeling. Meningen med dette er at du kan dele visse mapper på din datamaskin med dine venner, og disse mappene er tilgjengelige på nettet som en slags virtuell folder. Ideen er spennende, dessverre er det en av funksjonene vi ikke fikk til å fungere i betautgaven.

En annen liten, men hyggelig nyhet er offline-meldinger, som altså betyr at hvis noen sender deg en beskjed mens du er avlogget, mottar du den når du kommer på nett. Denne funksjonaliteten hadde ICQ i 1998, det er hyggelig at Microsoft endelig kommer etter!

Et vanlig samtalevindu Vis mer


Alt i alt, mange av de mest interessante funksjonene i Live Messenger er ikke spesielt funksjonelle per i dag, i og med at de ofte krever tilgang til andre Live-tjenester som vi ikke kommer inn på, eller som ikke er operative foreløpig. Derfor venter vi på at betaversjonen av programmet blir offentlig tilgjengelig, og kommer til å følge med i tiden fremover. Potensialen er der definitivt.