The Gimp er et usedvanlig kraftig bildeprogram, men i motsetning til Photoshop koster det ingenting. Den nye utgaven er blitt langt mer oversiktlig enn tidligere, og kan kjøres fra minnepinne.
The Gimp er et usedvanlig kraftig bildeprogram, men i motsetning til Photoshop koster det ingenting. Den nye utgaven er blitt langt mer oversiktlig enn tidligere, og kan kjøres fra minnepinne.Vis mer

Slik blir Gimp enklere å bruke

Og programmet kan fint kjøres fra minnepinne.

Mye har blitt sagt om gratisprogrammet Gimp. Brukervennlig er vel en av de betegnelsene som sjeldnest har vært nevnt i den sammenhengen. Læringskurven er bratt, men til gjengjeld påstår mange at når man først har kommet gjennom den første fasen, matcher Gimp Photoshop på mange plan.

Forenklet

Noe av det mange har latt seg forvirre av, er at programmet består av flere vinduer med verktøy som opererer uavhengig av hverandre. Flytter du på ett av dem blir for eksempel de andre stående. Etter versjon 2.8 av programmet (som kom i fjor sommer) har Gimp fått støtte for single-window mode.

Slik blir Gimp enklere å bruke


Da samles alle verktøyene i ett og samme vindu, og det blir mye enklere å holde rede på ting og tang - spesielt for deg som er vant til å bruke Photoshop.

Og med den siste oppdateringen til 2.8.4 som kom i begynnelsen av februar har programmet blitt vesentlig mer stabilt.

Slik blir Gimp enklere å brukeProgrammet byr på en rekke avanserte funksjoner for bildebehandling, inkludert hvitbalanse, eksponering, fargebehandling og mye, mye mer.

Gimp finnes i versjoner for både Mac, Windows og Linux, og kan også lastes ned i såkalt portabel versjon som ikke krever installasjon. Dermed kan programmet kjøres for eksempel rett fra en minnepinne.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Gimp fra www.gimp.org.

Les også: Photoshop CS2 kan lastes ned gratis. Men er det lov?