<strong>NYTT TIL HØYRE:</strong> Ny chatbar til høyre rulles ut nå. Slik blir du kvitt den.
NYTT TIL HØYRE: Ny chatbar til høyre rulles ut nå. Slik blir du kvitt den.Vis mer

Slik blir du kvitt chat-listen i Facebook

Noen problemer er store, noen små. Vi har løsningen også på de små.

Mark Zuckerberg og co lanserte onsdag sine mye omtalte nyheter, blant annet at Skype integreres i Facebook. Mange mener dette kommer som en følge av at Google+ nå rulles ut til stadig flere brukere. Google+ har allerede ved lanseringen støtte for videosamtaler.

Les vårt førsteinntrykk av Google+

Chatbar til høyre

Det er ikke bare Skype som er nytt fra Facebook-hold. Virksomheten varslet også innføring av gruppechat, og ny design som skal skalere med skjermstørrelsen.

Dette har de nå begynt å rulle ut, og flere av DinSide-redaksjonens Facebook-brukere har nå fått en sidebar til høyre i nettleseren, med liste over venner du chatter oftest med, og hvem som er tilgjengelig for chat. I seg selv er oversikten over hvem som er pålogget ikke nytt, men den store baren til høyre i skjermen er altså det.

Egen innstilling

Innstillinger-knappen lar deg styre både egen status, hvem du skal være synlig overfor og ikke minst kan du kollapse hele sidebaren herfra.
Innstillinger-knappen lar deg styre både egen status, hvem du skal være synlig overfor og ikke minst kan du kollapse hele sidebaren herfra. Vis mer


For enkelte brukere kan den virke irriterende, om chat ikke er ditt hovedformål med å gå inn på Facebook. Så hvordan blir du kvitt sidebaren?

Det er enkelt: Gå til innstillinger-knappen nederst til høyre (det lille tannhjulet). Der kan du både velge å fremstå som "ikke tilgjengelig for chat" for alle, eller for enkelte grupper av kontakter. Du kan også fjerne varsellyden og ikke minst fjerne hele sidebaren, om du finner den forstyrrende eller unødvendig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har sjekket dette i Firefox og Chrome, der det ser ut til å fungere bra. I IE har vi foreløpig ikke fått denne funksjonen ser det ut til, selv om muligheten for gruppechat er på plass.

Sidebaren vil kun vises om du har plass i skjermbildet.

Les også: Dette var Facebook-hemmeligheten