<b>BEGGE VEIER:</b>  I løpet av neste år vil det forhåpentligvis bli litt lettere å plugge USB-kontakten i datamaskinen. Foto: Colourbox
BEGGE VEIER: I løpet av neste år vil det forhåpentligvis bli litt lettere å plugge USB-kontakten i datamaskinen. Foto: ColourboxVis mer

Slik blir den neste USB-standarden

Den nye USB-pluggen vil bli både mindre og enklere å plugge i.

Hvis du er en av de som aldri klarer å plugge USB-kontakten i PC-en ved første forsøk, har vi gode nyheter til deg.

USB 3.0 Promoter Group, som består av selskapene Hewlett-Packard, Intel, Microsoft, NEC, ST-Ericsson og Texas Instruments – kunngjorde i dag at arbeidet med nestegenerasjons USB-standard er påbegynt.

Den nye pluggen, kalt "Type-C", skal blant annet få en helt ny og mindre design, mer likt microUSB 2.0, skriver Neowin.

Les også: USB blir superrask og strømsterk

Mindre kontakt = slankere produkter

Mest interessant er kanskje det at den vil bli "reversible", det vil si at den kan brukes begge veier, akkurat som Apples Lightning-kontakt.

Så blir det kanskje slutt på de to-tre-fire forsøkene mange av oss har når vi skal plugge i en USB-kabel i datamaskinen.

FEIL VEI: Alle vet vel at en USB-kontakt må snus minst tre ganger før den passer i USB-porten. Eller hvordan var det nå igjen.
FEIL VEI: Alle vet vel at en USB-kontakt må snus minst tre ganger før den passer i USB-porten. Eller hvordan var det nå igjen. Vis mer


Formålet med endringene er å gjøre pluggen enklere å bruke samt åpne for bruk av enda slankere enheter.

Ifølge Neowin er det første gang på 17 år siden lanseringen av de første kommersielt tilgjengelige USB-produktene at pluggen endres.

Les også: Hvor ble det av Thunderbolt-utstyret?

Kommer i 2014

Den nye spesifikasjonen vil derfor ikke være kompatibelt med eksisterende utstyr, men USB 3.0 Promoter Group vil utarbeide spesifikasjoner for adaptere og kabler slik at gammelt utstyr ikke blir ubrukelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye standarden forventes å være ferdigstilt i midten av 2014 og kommer til å være et tillegg til den eksisterende USB 3.1-spesifikasjonen.

Les hele pressemeldingen fra USB 3.0 Promoter Group her (PDF).

SAMLESIDE:

USB