Windows 8 kommer med store "fliser" som er enkle å treffe med fingertuppene. Men er det slik vi ønsker å jobbe på en PC? Foreløpig er ikke interessen så stor som Microsoft og PC-produsentene hadde håpet. Foto: DinSide.no
Windows 8 kommer med store "fliser" som er enkle å treffe med fingertuppene. Men er det slik vi ønsker å jobbe på en PC? Foreløpig er ikke interessen så stor som Microsoft og PC-produsentene hadde håpet. Foto: DinSide.noVis mer

Slik blir de nye PC-ene med berøringsskjerm og Windows 8

Samsung satser tungt på Windows 8. Her får du en sniktitt på hva som kommer. Klikk på videoen over.

På IFA-messen viser PC-produsentene fram høstens produkter, og hos mange av dem er det spesielt de nye Windows 8-produktene som står i fokus. En fellesnevner er berøringsfølsomme skjermer. Windows 8 er som kjent spesialtilpasset for fingernavigasjon.

Windows 8-produktene fra Samsung går under navnet ATiV, og i videoen over ser du Stig-Ove Langø fra Samsung Norge som gir oss detaljene.

Dette er hva du får se

  • ATiV: 13-tommers laptop: I tillegg til vanlig tastatur har den også touchskjerm. Lanseres før jul.
  • ATiV Tab: Dette er et rent app-basert nettbrett, og vil kjøre Windows 8 RT. Prisen ser ut til å bli rundt 5.500 kroner. Merk deg at den leveres med full Office-pakke installert, her slipper du altså å måtte betale for det i ettertid.
  • Vår favoritt: ATiV Smart PC. Den kommer i to versjoner, en enkel og en pro versjon som har langt mer krutt under panseret. Begge leveres med full Windows 8-versjon.

    Det spennende her er at dette ser ut, og virker som en ren laptop: Med USB, 3G, penn, og touch-skjerm osv, men at du her kan ta av skjermen. Dermed har du altså et rent Windows 8-nettbrett om du ønsker det.

Her finner du alle IFA-nyhetene!