Slik blir Chrome en musikkmaskin

For deg som elsker musikk, men hater å betale.

<B>ENKELT OG OVERSIKTLIG</B>: UpNext er kanskje den aller enkleste YouTube-musikkutvidelsen til Chrome.
ENKELT OG OVERSIKTLIG: UpNext er kanskje den aller enkleste YouTube-musikkutvidelsen til Chrome. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

YouTube inneholder millioner av musikkvideoer, musikkinnspillinger, bootlegs og privatopptak. Ikke alt er lagt ut med artistens eller plateselskapets velsignelse, men samtidig har YouTube blitt en svært sentral bit i promotering av artister og nye plater.

Registrerer du deg som bruker, kan du fritt opprette dine egne spillelister, og Google har også åpnet for at tredjeparter kan lage programmer og løsninger som henter videoene fra YouTube og presenterer dem i sitt eget grensesnitt.

Les også: MP3-samlingens siste sukk

YouTube-baserte musikkspillere

Dette gjelder ikke bare for bilde+lyd, men også kun for lyd. Det finnes en rekke mediespillere som lar deg søke og spille av musikken fra YouTube. Vår favoritt blant de frittstående spillerne er YTubePlayer, som vi behørig har omtalt i denne artikkelen.

Hva med deg?

Hva bruker du oftest når du skal lytte til musikk? (Avsluttet)
Spotify(47%) 3360
Wimp/Tidal(17%) 1184
Digitale musikkfiler (som MP3, WMA, FLAC osv)(11%) 770
Google Music(5%) 390
DAB/FM(5%) 367
Gratis streamingtjenester på nett(4%) 289
LP(4%) 255
CD(3%) 220
Andre, betalte streamingtjenester(3%) 204
Annet(1%) 94
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bruker du nettleseren Chrome fra Google, har du også muligheten til å installere musikk-utvidelser direkte i nettleseren. Dette har flere fordeler, blant annet følger utvidelsene deg som bruker, ikke maskinen du sitter på. Det betyr at hvis du logger deg på Chrome på en annen PC, dukker musikk-utvidelsene opp automatisk, inkludert spillelister, historikk, favoritter og så videre.

Musikk-utvidelsene krever heller ikke at du åpner YouTube.com, alt skjer i bakgrunnen slik at du kan jobbe uforstyrret.

I denne artikkelen har vi plukket ut tre slike utvidelser som vi har spesielt sansen for. Alle tre installeres i nettleseren på sekunder, startes fra ikoner øverst til høyre for adresselinjen i nettleseren, og er temmelig enkle i bruk.

UpNext

image: Slik blir Chrome en musikkmaskin


Dette er en gratis musikkspiller som henter musikken fra YouTube og SoundCloud.

Du kan bla deg gjennom topplister innen en rekke kategorier, stjernemerke låter du liker, lage dine egne spillelister og koble avspillingene dine til Last.FM. Deling er også på plass. Med et enkelt trykk kan du dele det du spiller på Twitte rog Facebook.

UpNext støtter også skrivebordsvarsler, og viser artist og tittel når en ny låt avspilles.

Mer info og nedlasting i Chrome Nettmarked

SeeSu

image: Slik blir Chrome en musikkmaskin


Denne musikkspilleren kan virke noe mer komplisert i starten, men søker til gjengjeld gjennom flere kilder. I tillegg til YouTube og Soundcloud søker den også gjennom ex.fm, last.fm, og det russiske sosiale nettverket vkontakte.ru (krever at du er registrert bruker der). Sistnevnte har tidvis blitt kritisert for å inneholde mye ulovlig materiale, så vær på vakt.

Du finner også en rekke filtre og sorteringer på alt fra 80-tallsmusikk til thrash metal.

Også her kan du opprette egne spillelister, favorittmarkere og dele sanger du spiller med andre på vkontakte.ru.

Mer info og nedlasting i Chrome Nettmarked

PlayTube

image: Slik blir Chrome en musikkmaskin


Denne musikkspilleren har en litt annen tilnærming til YouTube enn de to andre. Du søker først opp musikken på YouTube. Deretter starter du appen, og trykker på "+" for å legge den til i listen din. Deretter kan du spille av eller sortere den i forskjellige spillelister etter eget ønske.

Du kan også bla deg frem til aktuell musikk ved å sjekke andre brukeres offentlige spillelister. Trykk på "Public" øverst, ved siden av avspillingsknappene. Det gir deg flere forskjellige innfallsvinkler til musikk på YouTube, men vi må innrømme at innholdet på spillelistene for øyeblikket er noe begrenset.

Mer info og nedlasting i Chrome Nettmarked

Den beste er borte

Frem til i sommer var utvidelsen Streamus en av de aller mest brukte, og etter vår mening også beste, utvidelsene for YouTube-musikk. Utvikleren havnet i unåde hos Google, og utvidelsen ble tatt bort fra Chrome Nettmarked. Dette kan du lese mer om i Thenextweb.com.

Kjenner du til andre, gode musikk-utvidelser til Chrome eller andre nettlesere? Del kunnskapen med andre lesere i debattfeltet knyttet til denne artikkelen.

Les også:
Flytt fra Spotify til Apple Music
Nå vil Spotify ha tilgang til mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!