Disse to meldingene kan virke uskyldige, men er egentlig en forespørsel om oralsex.
Disse to meldingene kan virke uskyldige, men er egentlig en forespørsel om oralsex.Vis mer

Slik avslører du chatte-språket

Forkortelsene er ikke alltid så harmløse som man skulle tro.

Noen ganger kan man bruke akronymer og koder for å skjule hva man egentlig prøver å si. Det er ikke alltid tenåringen vil at foreldrene skal skjønne hva de chatter om på nettet, eller kanskje mannen ikke vil at kona skal skjønne hva han skriver i tekstmeldingene sine.

Nyhetskanalen Fox listet for en tid tilbake opp 50 akronymer og koder, som de mener er vanlige i det skjulte SMS- og chattespråket. FOX oppgir ikke noen kilde, men etter noen raske søk på nettet ser det ut som at flere av kodene er ganske utbredte og velkjente.

AKTUELT: Lei av Messenger? Da bør du prøve denne

De aller fleste av kodene har med sex å gjøre. For eksempel skal tallet 8 stå for oralsex. RUH står for er du kåt, NIFOC og GNOK betyr naken foran datamaskinen.

Tallkombinasjonen 459 betyr jeg elsker deg, mens 182 betyr jeg hater deg. Tallene 142 betyr marijuana, mens IWSN er et akronym for I want sex now eller Jeg vil ha sex nå.

I tillegg er mange av kodene advarsler om at foreldrene følger med på hva en gjør. For eksempel betyr Code 9 eller CD9 at foreldrene er i nærheten. PAL og PAW betyr foreldrene hører eller ser hva en gjør, mens MOS betyr at moren står bak ryggen på en.

Topp ti brukte koder (...ifølge nyhetskanalen FOX Atlanta)
KodeStår for
8Oral sex
1337Elite
143I love you
182I hate you
459I love you
1174Nude club
420Marijuana
ADRAddress
ASLAge/Sex/Location
BananaPenis


Finner du ikke den suspekte forkortelsen i listen? Nettstedet Netlingo.com hevder å ha publisert den mest komplette listen over sms-forkortelser på nettet.

Lettere å knekke

Nettsiden SMS123.no har også utarbeidet en liste med smskoder, dog noe mer uskyldige og lettere å knekke enn de som er nevnt over.

For eksempel er 1001? en annen måte å si: Hva med et eventyr?. Tallene 666 betyr (passende nok) din jævel, mens 1945 betyr venner.

Har du fått denne meldingen?

(Deler av denne artikkelen er publisert på DinSide også tidligere)