ENKELT: Bruker du Chrome og Gmail får du nå et enkelt valg. Bruker du ikke Chrome til vanlig, kan trikset uansett være kjekt.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
ENKELT: Bruker du Chrome og Gmail får du nå et enkelt valg. Bruker du ikke Chrome til vanlig, kan trikset uansett være kjekt. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Slik åpner du e-post-lenker med Gmail

Nå er det kjempeenkelt å sette Gmail som standard e-post-klient.

– Jeg pleide å unngå å trykke på e-post-lenker, fordi et program som jeg aldri brukte ville poppe opp og forstyrre meg, skriver utvikler Michael Davidson på Gmail-bloggen.

– I stedet kopierte jeg e-post-adressen, åpnet Gmail og limte den inn der.

At en Gmail-utvikler mener dette er ikke særlig overraskende. Men mange kjenner seg igjen i hovedpoenget: Lenker til e-post-adresser blir for mange ubrukelige, da de ikke har tatt seg bryet med å sette riktig program til å gjøre jobben. Ofte er det standard-programmet i Mac og Windows som dukker opp, og like ofte er det ikke dette man vil bruke til å skrive e-poster.

Det har vært mulig å gjøre Gmail som standard epostprogram tidligere, ved hjelp av tilleggsprogrammer. Men nå har Google gjort det superenkelt å bruke deres e-post-tjeneste til alle e-post-lenker.

Vil du flytte til Gmail? Slik får du med deg all din gamle e-post!

NYTTIG: I stedet for at Outlook eller noe annet du kanskje ikke bruker popper opp, kan et slikt Chrome-vindu hjelpe deg med å for eksempel skryte hemningsløst av DinSides journalister.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NYTTIG: I stedet for at Outlook eller noe annet du kanskje ikke bruker popper opp, kan et slikt Chrome-vindu hjelpe deg med å for eksempel skryte hemningsløst av DinSides journalister. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


1, 2... 3?

Google har nemlig sørget for at deres nettleser, Chrome, har blitt bestevenn med deres e-post-løsning, Gmail. Det hele skal være HTML5-magi.

Slik gjør du det:

  1. Logg inn på Gmail i Chrome.
  2. Øverst på siden vil du få spørsmål om du ønsker å bruke Gmail for alle e-post-lenker. Velg "Bruk Gmail".
  3. Og, ja, det var faktisk det hele. Gratulerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste gang du trykker på en e-post-lenke, vil Chrome dukke opp med et minimalistisk Gmail-vindu. Og lenkene blir plutselig kjekke.

Slik setter du inn bilder i Gmail

Kjekt uansett

Selv om ikke Chrome er nettleseren du vanligvis bruker, er trikset kjekt. Det går nemlig fint an å bruke Chrome kun til Gmail-skriving, spesielt med tanke på hvor raskt nettleseren lastes. E-post-lenker vil åpnes i Chrome uansett hva slags nettleser du bruker når du trykker på lenkene.

Men ønsker du heller å åpne Gmail i din standard-nettleser, går selvfølgelig også det an.

Det finnes en rekke måter, blant annet Googles eget verktøy Gmail Notifier, som vi har testet her.