SLI eller ikke?


Har ikke helt skjønt for mye raskere det er med sli /crossfire. Tenkte å kjøpe nytt hovedkort, lurer da på hva er best. 2x 7600gt kort eller et 7950gt kort.
Vil SLI være best til spilling?

Egil Inge

Datadoktoren svarer

Heisann,

Akkurat hvor mye du tjener på SLI/CrossFire varierer fra spill til spill, pluss oppløsning og hvor mye detaljer du har skrudd på. Det går fra noe over 50% bedre ytelse enn med kun ett tilsvarende kort, ned til ingen forbedringer. Dårligere ytelse har også blitt målt.

Strengt tatt vil jeg anbefale SLI/CrossFire i kun to tilfeller. Først og fremst dersom du absolutt skal ha det beste oppsettet, og da velger to av de beste kortene som er tilgjengelig. De de fleste andre tilfeller vil et bedre kort (for eksempel 7950GT) gi bedre ytelse og/eller være billigere enn to dårligere kort (som 7600GT). Kun ett kort bruker også (som regel) mindre strøm - utvikler altså mindre varme - og gir mindre bråk enn to kort.

Det andre tilfelle er når du allerede sitter på et kort (for eksempel 7600GT) og får tak i et som passer i et SLI/CrossFire-oppsett til en billig penge.

Så det er litt avhengig av hva du har fra før, men starter du jomfruelig vil jeg råde deg til å gå for ett 7950GT. Kjøper du et hovedkort med støtte for SLI kan du selvfølgelig også utvide med et til dersom du skulle ha behov for det, for eksempel når DirectX10-kortene dukker opp og prisene på "gamle" kort faller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om det vil være smart å legge penger i kort uten maskinvarestøtte for DirectX10 når den tiden kommer er et annet spørsmål, og ikke noe jeg har noe svar på for øyeblikket.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar