Slettet gjenopprettingspartisjon

Spørsmål:

Hei,

Jeg kjøpte meg Coop-PCen Medion Cybercom for litt over ett år siden.

Det jeg lurer på er om du kan hjelpe meg med å få tak i noen filer som jeg skulle hatt for å kjøre Restart-cden. Det har seg nemelig slik at denne pcen har delt opp hardisken i tre partisjoner. C: D: og E:. Jeg tenkte jeg skulle fikse litt på dette med å partisjonere den på nytt. Det gikk fint! Så skulle jeg kjøre Restart-cd som fulgte med og det var da problemet begynte.

Det startet, men så fikk jeg beskjed om at noe manglet for å få kjørt denne cden. Jeg begynte da å lese i bruksanvisningen, den boka jeg sjelden leser før jeg bruker ting. Der får jeg vite at det på E: skulle ligge en mappe som heter "Recover"! En mappe som jeg ikke lenger har siden jeg formaterte E: før jeg tok sikkerhetskopi. Jeg lurer derfor på om du kanskje kjenner noen med samme PC som har denne mappen som jeg kunne fått en kopi av? Eller på annet vis...

Jeg har lagt inn alt manuelt, men da er det ikke alt som fungerer derfor kunne jeg tenkt å få kjørt "restart-cden".

Håper du kan hjelpe meg.

Datadoktoren svarer:

Hei,

Mange produsenter legger inn en skult partisjon på harddisken hvor det legges filer som trengs til en full gjenoppretting. Da blir PCen nøyaktig slik den var da du kjøpte den.

Dette gjøres automatisk på fabrikken, og det er ikke vanlig at "verktøy for gjennoppretting av gjennopprettingsverktøy" er tilgjengelig for brukere.

HVis du da fjerner alt og reformaterer hele disken i stedet for å bare formatere Windows-partisjonen står du faktisk med skjegget i postkassa...

Men du finner oppdaterte drivere til maskinen din på www.medion.com.

Da får du ikke en 100% gjenopprettet maskin, men en nyinstallert "fersk" PC. Det blir i praksis det samme, bortsett fra at prosessen er mer omstendelig enn med gjennopprettingsverktøyet du slettet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]