Slette harddisk før installasjon

Hva er enkleste måten å få en blank harddisk på før installasjon?

Hei.

Jeg lurte på om det finnes en måte å slette harddisken min ved oppstart? Jeg har win. xp pro innstalert på den og når jeg prøver å installere på nytt får jeg beskjed om at det finnes en OS fra før og dermed er det best å velge en annen partisjon.

Jeg vil gjerne fjerne alt og ha en blank harddisk er det mulig? Husker før hadde man noe som het startdiskett, kan man bruke en slik ennå? Blir veldig takknemlig om du kunne gi meg noe råd.

mvh Babak

Datadoktoren svarer

Heisann!

Du kan selvfølgelig slette harddisken fra DOS, men dette kan du også gjøre når du (re)installerer Windows. Start opp datamaskinenen med operativsystem-CDen i det optiske drevet, og velg å boote fra denne.

Når du får beskjed om at du bør velge en annen partisjon så skal du ikke bry deg om det. Etterpå får du nemlig spørsmål om du ønsker å beholde det gjeldende filsystemet eller formatere, og når du velger det siste vil den gamle Windows-installasjonen bli slettet før den nye legges inn. Alternativt kan du først slette hele partisjonen og deretter opprette den på nytt, det vil også gjøre susen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar