Slett e-postene du ikke burde sendt

I reneste Mission: Impossible-stil kan du sende epost som destruerer seg selv. Her er oppskriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jobber du som agent, brant du deg da en kollega vidersendte mailen om sjefen til alle på jobben eller kanskje du bare er interessert i å ha kontrollen over hvem som får lese det du har forfattet?

Det finnes flere nettjenester som kan hjelpe. Fordelen med å sende en epost som destruerer seg selv, er at du kan styre hvem som skal få lese den, hvor mange ganger den skal få lov til å bli lest eller hvor lenge den skal være gyldig.

Enkelte nettjenester lar deg også tilbakekalle epost (alle har vi vel vært vitner til en "svar til alle"-tabbe), og noen tilbyr til og med meldinger som destruerer seg selv etter å ha blitt vist i x antall sekunder.

>> Les også: Vil e-post forsvinne?

Slett e-postene du ikke burde sendt


Mange aktører

Nettstedet thinkabdul.com har laget en liste over noen av tjenestene som finnes. Her er noen av dem:

Self-destructing-email.com - Når du har registrert deg på denne tjenesten kan du sette opp regler for hvordan eposten skal destruere seg selv. Etter det legger du enkelt til ".self-destructing-email.com" bak epostadressen du sender til.

Tjenesten har også en rekke tilleggsfunksjoner annet enn at de kan destruere seg selv. Blant annet kan du spore eposter du sender ut, se hvor lenge de har blitt lest og om de har blitt videresendt, og du kan også se om eventuelle lenker har blitt fulgt etc.

URL: http://www.self-destructing-email.com

Willsecure - Denne nettjenesten krever ingen registrering og lar deg opprette en epost med fra og til-felt, samt emne og kropp. Mottakeren får da en epost med lenke til en side, og den er bare gyldig for én visning.

URL: http://www.willselfdestruct.com/secure/submit

KickNotes - Litt av det samme konseptet, men her angir du en tidsfrist eller antall visninger og skriver inn meldingen. Da får du en URL du kan sende til de du måtte ønske.

URL: http://www.kicknotes.com/

PS! Helt sikker vil du imidlertid aldri kunne være - du klarer nemlig ikke å forhindre at noen tar en skjermdump av meldingen din.

VaporStream - Vapostream er litt annerledes og koster penger. Det er laget slik at mottakeren også må ha VaporStream-konto og er dermed kanskje best egnet innenfor bedrifter etc. Ideen er at epostens hode skilles fra kroppen. Når du klikker på navnet på avsenderen forsvinner det for godt, og så vises meldingen. Når den er lest forsvinner også den for godt.

VaporStream er dermed best egnet dersom du vil kommunisere på en måte der meldingene ikke lagres noen steder og dermed ikke kan spores i ettertid. En slags lynmeldingstjeneste der ingenting lagres, egentlig.

URL: http://www.vaporstream.com

>> Les også: Slik får du mest ut av Gmail

BigString - Den siste nettjenesten i denne listen er BigString. Gratisversjonen gir deg 2GB med lagring og en egen epostadresse @bigstring.com. Eposter som sendes ut kan enten tidsbegrenses, og du kan også tilbakekalle eposten du angrer på at du sendte da du kom hjem fra byen i går.

Det gjøres ved at epostinnholdet sendes som en bildefil som er lenket inn. Bildefila ligger på BigString sin server, og med ett trykk er den slettet. Emnefeltet blir selvsagt fortsatt liggende i ekskjærestens mottakerens epost, men innholdet er borte.

(Så er det bare å håpe at meldingen ikke allerede er lest)

Vi testet ut BigString, men det virker som om de har fått veldig stor trafikk de siste dagene og at det tar sin tid før meldinger sendes ut. Det glattes sikkert ut etter hvert.

URL: http://www.bigstring.com

Kilde: thinkabdul.com