Slapp av med lyd

Stresset eller uproduktiv? Her er nettjenestene som roer deg ned med lyd.

Vi er forskjellige. Mens noen må ha absolutt stillhet mens de jobber, opplever andre økt produktivitet av musikk; enten den er rolig eller rask.

En ting er i hvert fall sikkert - de færreste av oss får økt produktivitet av et støyende kontorlandskap, og ofte kan det hjelpe å sette på seg hodetelefoner og høre noe helt annet.

Det finnes etter hvert flere nettjenester hvis formål er å fylle øregangene dine med lydklipp som skal hjelpe deg til en mer produktiv hverdag, til å slappe av, gire deg opp eller hva det måtte være. Naturligvis hjelper det ekstra om du har støydempende hodetelefoner, lukkede hodetelefoner eller øreplugger med isolering.

Les også: Søvnproblemer? Ta deg en Pzizz

Her er noen nettsider det er verdt å sjekke ut:

Nature Sounds lar deg mikse et lydspor med forskjellige naturlyder.
Nature Sounds lar deg mikse et lydspor med forskjellige naturlyder. Vis mer


Nature Sounds

På denne nettsiden kan du kombinere fire lydspor. Alle lydsporene er hentet fra naturen, som fuglekvitter, regn, bål, gresshopper, bølger osv. Du velger selv volumet på de ulike "kanalene", og når du har laget miksen din, kan du få den som en lenke du kan sende til andre. Hva med en robåt og litt fuglekvitring?

Moodturn

I samme gate, der naturlyder står i sentrum. Her får du imidlertid ikke like mange muligheter, men kan velge blant en god håndfull forhåndsdefinerte lydklipp. Hvert klipp varer i én time. Lei av det pene været? Trekk for gardinene og lag en storm.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zendesk

Føler du deg litt mer i det eksotiske hjørnet, gir Zendesk deg asiatisk-inspirerte lydklipp der du i likhet med Nature Sounds selv velger kanaler og hva de skal spille. Du kan bruke opptil 21 kanaler der du velger blant 9 forskjellige lydklipp på hver kanal, og hvert klipp representeres av et skrifttegn vi ikke skjønner en døyt av, men pent låter det uansett.

Zendesk ser kanskje noe kryptisk ut, men lyden som kommer ut er unektelig behagelig.
Zendesk ser kanskje noe kryptisk ut, men lyden som kommer ut er unektelig behagelig. Vis mer


Simplynoise

Vel, som navnet tyder på, er dette simpelthen støy i ulike former og fasonger. Litt som å stille en FM-radio mellom to kanaler, men som visstnok skal ha uante kvaliteter i forhold til din mentale tilstand, blant annet for å roe ned barn, motvirke øresus og øke fokus. Du kan velge blant ulike støytyper og justere volumet. Faktisk må vi innrømme at det var mer behagelig å høre på dette suset enn å høre de andre passasjerene på flybussen i det dette blir skrevet (spesielt de ungene fire rader bak - argh).


Shoutcast

Vi tar også med den gamle traveren Shoutcast, som lar hvem som helst opprette en radiokanal basert på hva de spiller i Winamp. Det finnes tusenvis av kanaler å velge mellom, og alle er kategorisert i sjangre. Vil du ha noe avslappende bakgrunnsmusikk, kan du for eksempel prøve å søke etter ambient eller chillout. Bruker du Spotify kan du bruke genre: i søkefeltet for å søke etter musikk i en gitt sjanger, f.eks. genre:ambient.

Så gjenstår det å se, da, om din økte produktivitet tar igjen tiden du brukte på å lese denne artikkelen. Klarferdiggå.