Slå på Java-støtte

Har du problemer med Java-programmer i Windows? Da må du enten slå på Java-støtten i din nettleser eller installere Java Virtual Machine. Les mer om dette her.

Java Virtual Machine (JVM) er et miljø som gjør det mulig å kjøre Java-programmer i Windows, og MSJVM er Microsofts egen utgave av dette miljøet. Når du klikker på en Java-lenke i en nettside, skal Java-programmet startes automatisk. Hvis ikke dette skjer, må du slå på Java-støtten i Internet Explorer, eller installere JVM.

Windows SP1a har ikke Java-støtte

Windows er i utgangspunktet levert med Java-støtte, men Sun Microsystems (utvikleren av Java), hevder Java-versjonen som leveres med Windows XP, er uten lisens. Microsoft lanserte derfor SP1a for Windows XP uten Java-støtte, mens den opprinnelige versjonen av SP1, har Java-støtte.

Enighet mellom Microsoft og Sun

Microsoft og Sun Microsystems har inngått en avtale som betyr at Java-støtten i Windows skal fjernes. Dette er en prosess som skal skje over tid, slik at den fører til minst mulig dramatikk for Windows-brukere.

Avtalen innebærer at Microsoft har lov å inkludere Java-støtte i Windows, frem til 30. september 2004. Mer informasjon på Microsoft.com

Slå på JVM

Før du eventuelt installerer JVM, bør du sjekke om den faktisk er aktivert i Internet Explorer. Dette gjør du via menyvalget Verktøy, Alternativer for Internett, Sikkerhet, Egendefinert nivå... Microsoft VM, Java-tillatelser. Her skal det ikke være en hake ved Deaktiver Java.


Last ned JVM

Er din Windows-versjon uten aktivert Java-støtte, kan du laste ned JVM. Prøv først å laste ned fra Sun Microsystems.

Hvis ikke dette er vellykket finnes flere alternative nettsteder (dette er Microsofts utgave av JVM, det vil si MSJVM):

Du finner mer informasjon og lenker på java-virtual-machine.net

Hvis du har fortsatt problemer, kan du fjerne JVM via Kontrollpanel og Legg til / Fjern programmer. Deretter kan du installere JVM fra en annen nettside.