"Slå av" en prosessorkjerne


Hei
jeg lurt på en sånn dobbelkjerne prosessor. Jeg bruker pcen mest til spill, surfing og videoredigering. Vet at noen "gamle" spill (Battelfield 1942 & Vietnam) ikke støtter dette, men kan jeg "Slå Av" den ene kjernen vil det da fungere?? Bør jeg satse på Dual Core for mitt formål?

Hvordan "slår jeg av" den ene kjernen??

Håper på svar
Hilsen Henrik

Datadoktoren svarer

Hei Henrik,

Jeg bruker selv en dobbeltkjerneprosessor på min spillmaskin og har ikke hatt noen store problemer. Jeg har hørt om problemer med grafikkort- og lydkortdrivere som (sammen med dobbeltkjerneprosessorer) fikk maskiner til å fryse eller yte dårlig, men i de fleste tilfellene er det ikke noe problem. I og med at dobbeltkjerneprosessoren kan komme til sin rett under videoredigering, ser jeg ikke noen grunn til å velge noe annet.

Men nå har jeg ikke prøvd BF 1942 / Vietnam, så hvis du skulle få problemer er det to måter å "slå av" en kjerne på:

Metode en er å først starte opp spillet, trykk deretter ctrl-alt-del for Windows Oppgavebehandling. I listen over prosesser høyreklikker du på spillprosessen og velger "angi affinitet". Da får du opp et vindu der både "CPU 0" og "CPU 1" er haket av. Fjern haken ved "CPU 1" og trykk ok, så skulle all prosessering av den tråden gå kun gjennom den ene kjernen.

Metode to er litt mer grundig og omstendig: høyreklikk på "Min Datamaskin" -> Egenskaper -> Avansert -> Oppstart & gjenoppretting. Her trykker du knappen som redigerer oppstartsfilen (boot.ini).
Så finner du en linje som ser omtrent slik ut:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Legg inn følgende til slutten av linja (etter /fastdetect): /numproc=1
Lagre og restart, så kjører maskinen din med kun en kjerne.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar