Slå av automatisk video på Facebook

Liker du ikke den nye funksjonen? Heldigvis lar den seg slå av.

<strong>AUTOPILOT:</strong> Nå spilles videoer av automatisk i nyhetsstrømmen på Facebook. Du kan slå det av på PC-utgaven, men bare delvis på mobilutgavene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AUTOPILOT: Nå spilles videoer av automatisk i nyhetsstrømmen på Facebook. Du kan slå det av på PC-utgaven, men bare delvis på mobilutgavene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook ruller i disse dager ut nok en endring for brukerne: Video som vises i nyhetsstrømmen begynner automatisk å spille i det den dukker opp i skjermbildet.

Dog får starter ikke lyden før du eventuelt velger å trykke på videoen.

Som med de fleste andre endringer Facebook innfører, antar vi at mange vil irritere seg over denne nyvinningen. Heldigvis kan du slå den av.

Les også: Facebook tvinger brukerne over på Messenger

Det gjør du via video-innstillingene. Den innholder bare ett valg – hvorvidt du vil at videoer skal spilles automatisk eller ei.

Ikke mulig å slå helt av på mobil

Imidlertid gjelder denne endringen kun for desktop-utgaven av Facebook. På mobilutgavene slipper du ikke unna automatisk avspilling, men du kan i det minste velge at det kun skjer om du er tilkoblet et trådløst nettverk. Under finner du oppskriften:

Android:
Åpne Facebook-appen, trykk på menyfeltet til venstre og bla ned til «applikasjonsinnstillinger». Derfra krysser du av i ruta ved siden av «automatisk avspilling av videoer kun på Wi-Fi».

iOS:
Åpne Facebook-appen, trykk på menyfeltet nederst til høyre og bla deg ned til «innstillinger». Derfra skal du kunne huke av det samme krysset, men for vår del har vi ennå ikke fått dette valget på iOS-versjonen.

Les også: Slik sletter du Facebook-søkene dine