Skype og Logitech med HQ video

Lei av hakkete og utydelig videochat? Har du kraftig maskinvare og rask linje kommer det nye løsninger

Publisert
Sist oppdatert

Kvaliteten på videochat er som regel ikke mye å skryte av. Bildet er lite, uskarpt, har dårlige farger og det hakker og går. Sammenlignet med profesjonell videokonferanse blir det som et fuglehus i forhold til en villa.

Men det er mulig å øke kvaliteten på video også for oss som har mindre å rutte med enn Tandbergs storkunder. Skype og Logitech har slått seg sammen om å få fram en påtagelig bedre løsning for videochat i de tusen hjem.

HQ video på Skype

For å få til en videokvalitet som oppleves som god, trengs det en oppgradering av de fleste parametre i forhold til det vi er vant med i dag. Vi trenger høyere bildefrekvens, 15 bilder i sekundet er det meste du får i dag under gode forhold. Vi trenger også større bilde, 320x240 er ikke mye å rope hurra for.

Med den nye serien webkameraer fra Logitech og ny programvare fra Skype, legges lista vesentlig høyere enn dagens nivå:

Bildefrekvens på 30/sek og oppløsning på 640x480 (VGA)

Er det virkelig mulig?

For at dette skal fungere er det enda et par ting som må være på plass. Du må ha en moderne PC med dobbeltkjerne-prosessor og en internettforbindelse på minimum 384 kbit. De fleste med ADSL eller kabeltilknytning har allerede dette som sin opplastningshastighet. Likevel er det klart fordelaktig å ha mer takhøyde, det er mye administrasjon og tilleggsinformasjon som i praksis legger beslag på en del av kapasiteten.

Vi har fått tak i et av de nye webkameraene fra Logitech og har sjekket kvaliteten på bilde og video. Den var svært bra, selv i vanskelig belysning, noe som lover godt.

Skype og Logitech med HQ video


Praktisk løsning

Den minste modellen i 2 Megapiksel-serien heter QuickCam Pro for Notebooks. Også tidligere modeller har blitt solgt under det samme navnet, så man bør sjekke at det faktisk er 2MP-modellen man har med å gjøre hvis man skal handle.

Selve kameraet er lite, og har en festeklemme som fungerer utmerket på tynne skjermer på bærbare. Det er myke gummiputer mot skjermkantene som gjør at den sitter godt.

Skype og Logitech med HQ video


Skype og Logitech med HQ video


Har du en tykkere skjerm fungerer ikke klemmen. Ingen av LCD-skjermene vi har var tynne nok til at klemmen klarte å gape over.

Men her har Logitec gjort en lur vri; det følger med et lite stativ for å bruke kameraet sammen med stasjonære PCer. Det består av en passe tung fot og en søyle i to deler med en topp som klemmen passer perfekt til. Dermed får du et ryddig bord-kamera med en ledning som kommer ut nederst ved foten.

Det er også en langsgående sprekk med klemmer i på baksiden, til å presse kabelen inn i.

Programvaren som følger med er en oppdatert utgave av QuickCam-pakken. I tillegg til å fungere som styreprogram for kameraet når det brukes med andre programmer, har du også mulighet til å ta opp video og stillbilder.

Du kan også bruke kameraet sammen med mange videoredigeringsprogrammer, det dukker opp som en av videokildene og du kan gjøre opptak rett inn i redigeringsprogrammet.

I praktisk bruk

Kvaliteten på videochat vil likevel variere med tilgjengelig båndbredde, som er avhengig av egen bruk på linjen og trafikken på nettet generelt.

Dessuten vil belysning og plassering alltid spille en rolle, uansett hvor godt kamerautstyr du har.

Dessuten kreves det at begge parter sitter med likeverdig utstyr for at begge skal ha glede av kvaliteten.

Vi kommer tilbake med mer utførlige praktiske tester så snart vi har fått tak i flere kameraer.

Prisene både for notebook-versjonen og den ordinære versjonen er 795 kroner og du får kjøpt Logitech over alt.

Her er en smakebit på en liten video tatt med kameraet:

Lgotech 2 MP Video 1 (wmv 3 189 kB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer