Skype integreres i Facebook

Nå kan du ha videosamtaler med Facebook-vennene dine, og chatte med flere om gangen.

Så fikk de altså rett, alle som på forhånd spådde at Mark Zuckerbergs mye omtalte "awesome announcement" i ettermiddag norsk tid, skulle være nyheten om at videosamtaler blir en integrert del av Facebook. Men allerede innledningsvis av pressekonferansen fra Facebook-hovedkvarteret, fikk vi vite at det ikke bare var én nyhet som ville bli lansert i dag.

- Vi har noen spennende nyheter i dag som vi har jobbet med det siste året og flere vil bli offentliggjort de neste ukene og månedene, fortalte en engasjert Facebook-sjef Mark Zuckerberg.

Se også: Spådommene rundt Facebook awesome

Gruppechat og ny design

Gruppechat
Gruppechat Vis mer


Og i tillegg til videosamtaler, lanserte Facebook gruppechat og en ny design som blant annet skalerer med skjermstørrelsen din. Gruppechat betyr altså at du kan tekste med flere venner samtidig. Og har du plass, får du en liste over venner som er tilgjengelig til chatting i en egen kolonne til høyre i skjermbildet. Her vil vennene du chatter oftest bli prioritert i utlistingen.

Endelig gjennombrudd for videosamtaler?

Når det gjelder den største nyheten, videosamtaler, er det altså Skype-teknologi som blir bygd inn.

Med integrasjonen kan man ha videosamtaler med andre Facebook-brukere i nettleseren, og et enkelt klikk skal være nok til å koble brukerne sammen.

Dermed kobles Skypes 175 millioner brukere med Facebooks rundt 750 millioner, og denne sammenslåingen kan dermed bety det virkelige gjennombruddet for denne typen kommunikasjon, til tross for at den har vært tilgjengelig i mange år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skype integreres i Facebook.
Skype integreres i Facebook. Vis mer


Google var først

Tidspunktet for offentliggjøringen er interessant. Den kommer bare en knapp uke etter at Google lanserte Google+, som må ses på som en direkte konkurrent til Facebook, samt funksjonen Hangout. Denne muliggjør videosamtaler med inntil 10 personer i dine ""kretser", som Google kaller vennegruppene dine.

Videosamtaler i Facebook kan du prøve allerede nå, ved å følge denne siden (krever naturligvis at du er pålogget Facebook, og at du har et webkamera).

Du finner mer informasjon om nyhetene på Facebook-bloggen. DinSide kommer tilbake med mer informasjon når vi har fått testet nyhetene, som rulles ut fortløpende.

Hva synes du om nyhetene? Bruk debatten under!