Skype er på vei til iPad

Og for deg som liker å se de prater med er det en god nyhet.

I følge TUAW (The Unofficial Apple Weblog) er endelig den populære IP-telefoni-tjenesten Skype på vei til iPad.

For deg med venner eller familie i andre land er det en god nyhet, for selv om Facetime-funksjonen allerede gir deg videosamtale i dag, så har Facetime en stor begrensnign: Den fungerer jo kun dersom også mottageren sitter på en tilsvarende enhet.

Nøyaktig lanseringsdato for iPadens Skype-app er ikke fastsatt, men i følge ryktene skal den ikke være langt unna, og en skrytevideo av hvordan tjenesten fungerer er allerede lagt ut - riktignok uten lyd:


Hva får du?


Appen vil gi deg IP-telefoni, videosamtale og chattefunksjon. I følge TUAW vil altså iPad-versjonen av Skype minne om iPhone-versjonen, en app som forøvrig har fått 4 av 5 stjerner fra brukerne i AppStore.

Siden iPhone-versjonen er gratis, håper vi at det også vil gjelde for iPad-versjonen, men heller ikke det er bekreftet foreløpig.

NB: For å få utbytte av videosamtale-funksjonen må du naturlig nok ha en iPad 2, siden det kun er den som har innebygd kamera. Enn så lenge tror vi likevel at vanlig IP-telefoni og chattefunksjonen vil virke også på den første iPad-generasjonen.