Skype 4.0 er lansert

Bedre lyd, enklere video og forbedret grensesnitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For uinnvidde kan vi røpe at Skype er en internettbasert kommunikasjonsløsning for samtale (telefoni), videosamtaler, konferanser, SMS og tekstbaserte lynmeldinger.

I går ble versjon 4.0 sluppet, etter lengre tids betaperiode. Den nye versjonen skal inneholde en rekke forbedringer, først og fremst i brukergrensesnittet, i forhold til tidligere versjoner.

Enklere

Utviklerne legger vekt på at Skype 4.0 har blitt fullstendig redesignet, med formål å gjøre alle aktivitetene i programmet enklere, mer intuitivt og fristende å bruke.

Den nye konversasjons-listen viser all kommunikasjon, inkludert samtaler, videosamtaler og lynmeldinger - på ett sted. Tidligere lå disse i hvert sitt vindu, noe som ikke var like oversiktlig.

Skype 4.0 er lansert


Det skal nå også være enklere å starte ansikt-til-ansikt videokonferanse. Ett klikk er alt som skal til.

Men også lyden skal være kraftig forbedret. Det skal blant annet være mulig å få samme kvalitet på lyden ved halve båndbredden, i forhold til tidligere versjoner. Det har tatt Skype tre år å utvikle den nye lyd-kodeken.

DinSide tok en lyntest, og kan bekrefte at lydkvaliteten er høy, og langt bedre enn vanlig telefonikvalitet.

Gratis

Skype er fortsatt gratis å bruke, så lenge den du kommuniserer med også bruker Skype.

Skype fås på norsk, og finnes i utgaver for Windows, Mac og Linux (og for mobile enheter), men det er bare Windows-versjonen som foreløpig er klar i 4.0-versjon. Mer informasjon og nedlastingslenker finner du på www.skype.com.