Skype 2.0 er klar

NYHET: Skype er tilbake med ny funksjonalitet, og flere nye, praktiske løsninger. Vi titter på klientens nye versjon.

Publisert
Sist oppdatert

Det populære kommunikasjonsprogrammet Skype har revolusjonert internettverdenen med sin praktiske løsning for gratis telefonsamtaler over nettet. Med den lille klienten, som fungerer på en tilsvarende måte som MSN Messenger eller andre lynmeldingsvarianter, kan du kommunisere med vennene dine uten kostnad, og med litt ekstrabetaling kan du også ringe til vanlige telefonabonnenter.

Vi omtalte Skype først i denne artikkelen.

Skype 2.0 er klar


Programmet er blitt såpass populært at det har ekspandert til PDAer, noe som lar deg ringe fra en hvilken som helst Windows-basert lomme PC som er tilkoblet trådløst nett (denne funksjonen omtalte vi i denne artikkelen).

På CES-messen forrige uke ble det også lansert trådløse håndsett med Skype innebygd. Slike kan du bære med deg og koble deg opp mot WLAN-nettverk hvor som helst i verden for å snakke. Vi har skrevet om denne telefonen her.

Men den nye versjonen av Skype fungerer på den plattformen programvaren hører hjemme på - en datamaskin. Skype 2.0 introduserer én stor nyhet: videosamtaler. Selv om andre lynmeldingsprogrammer har hatt støtte for dette en stund, er videomulighetene mye bedre integrert i Skype enn hos noen andre konkurrenter.

Nå med video

Det er fremdeles gratis å bruke tjenesten, og videosamtalene koster heller ingenting mellom brukere av Skype 2.0. Med andre ord kreves det bare en datamaskin, rask internettlinje, hodetelefoner med mikrofon - og webkamera. Bildekvaliteten sies til å være bra nok til samtaler med familie og venner, men kanskje ikke tilfredsstillende til mer seriøse formål.

Ved siden av støtten for videotelefoni, introduserer Skype 2.0 funksjoner som skal gjøre det lettere å nå deg, ved å for eksempel ringe alle dine telefonnumre samtidig, støtte for å enkelt importere kontakter fra Outlook, sortere kontakter i grupper, legge inn lenker som gjør det mulig å bli oppringt via Skype inn i blogger eller nettsteder, og flere små forbedringer.

Resultatet er en enda mer velfungerende tjeneste, som viktigst av alt er fremdeles gratis og enkelt å bruke. Du kan selv laste ned nye Skype her.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer