Windows 8 ble utviklet først og fremst med tanke på berøringsskjermer. Så langt har imidlertid interessen for PC-er med slike skjermer vært laber. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Windows 8 ble utviklet først og fremst med tanke på berøringsskjermer. Så langt har imidlertid interessen for PC-er med slike skjermer vært laber. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Skuffende interesse for berøring

Nesten alle kjøper PC-er uten berøringsskjermer.

Microsoft og PC-produsentene er nok skuffet over salget av PC-er med berøringsskjermer i disse dager. Ifølge amerikanske Computerworld forventer analyseselskapet IDC at PC-er med berøringsskjermer vil utgjøre 17-18 prosent av salget mot slutten av året.

Kan se enda mørkere ut

Det står i sterk kontrast til optimistiske anslag tidligere i år, der blant andre Acer forventet at en av tre solgte PC-er mot slutten av året ville ha berøringsskjerm.

– Og vi ser ikke bort fra at vi er nødt å nedjustere også dette estimatet. Sannsynligvis er mellom 10-15 prosent et mer korrekt anslag, sier Bob O'Donnell til avisen. Han jobber som analytiker hos IDC.

Årsakene trenger ikke bare være knyttet til manglende interesse, men også at PC-er med berøringsskjermer ofte er litt dyrere enn PC-er med tradisjonelle skjermer. Utvalget har imidlertid tatt seg godt opp så langt i år, og DinSide har testet en rekke PC-er med berøringsskjermer den siste tiden.

Les også: Her finner du DinSides ferske PC-tester

Har måttet gå tilbake

Det lave salget er ikke minst alvorlig for Microsoft, som først og fremst tenkte berøringsskjermer da de utformet Windows 8, fordi de var sikre på at dette markedet ville ta av. I stedet har de måttet gjøre en rekke endringer i versjon 8.1 for å gjøre produktet mer vennlig for tradisjonell skrivebordsbruk med tastatur og mus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Windows 8.1 skal ifølge digi.no nærme seg ferdigsstillelse, og er kommer på markedet 17. oktober. Det vil være gratis å oppgradere dersom du har et nettbrett eller PC med Windows 8 på fra før.

Samleside: Windows 8