Ved å deaktivere Autokjør-funksjonen, unngår du at ting installeres uten din viten og vilje hver gang du setter inn en minneplugg, CD eller lignende.
Ved å deaktivere Autokjør-funksjonen, unngår du at ting installeres uten din viten og vilje hver gang du setter inn en minneplugg, CD eller lignende.Vis mer

Skru av Autokjør, og gjør Windows sikrere

Windows 7 blir 50% sikrere, hevder Microsoft i ny rapport.

I siste utgave av Security Intelligence Report fra Microsoft, kommer det fram at 50% av all skadelig kode som kjøres på Windows-PC-er, skjer på grunn av den meget omdiskuterte Windows-funksjonen Autokjør, skriver idg.no.

Samleside: Datasikkerhet

Enkelt offer

Autokjør-funksjonen sørger for å utføre spesielle oppgaver hver gang du setter inn en minneplugg, en CD-plate, ekstern harddisk og lignende i maskinen. Det er bekvemt, men også farlig. Ved hjelp av parametre kan nemlig Autokjør-funksjonen enkelt programmeres til å utføre helt andre oppgaver enn hva som er ønskelig, og er dermed et yndet verktøy for alle som er interessert i å infisere PC-en din med trojanere, virus og annet makkverk.

Ifølge rapporten anbefales alle som byttelåner eksterne media som minneplugger, harddisker og plater, om å skru av funksjonen.

Aller størst er faren dersom du bruker Windows XP. Ifølge rapporten er det hele ti ganger større sjanse for å bli infisert av ondsinnet Autokjør-kode, enn dersom du bruker Windows 7.

Slik skrur du av Autokjør

Enten du bruker Windows XP, Vista eller 7, kan du relativt lett skru av Autokjør-funksjonen takket være et lite gratisprogram som kan lastes ned fra disableautorun.com:


Programmet kan lastes ned og kjøres direkte. Huk av for alle situasjonene du ønsker at Autorun skal unngås, og start maskinen på nytt.

Kilde: idg.no.

Samleside: Slik gjør du det