Skriveren virker ikke optimalt i Windows XP

Hei,

Jeg er litt fortvilet. Jeg leste skrivertesten deres, og fant ut at Xerox M750 hørtes grei ut til mitt behov. Denne selges veldig billig på Elkjøp om dagen, så jeg kjøpte en. Skriveren har fungert bra, oppløsningen er 1200x1200.

Problemene begynte da jeg oppgraderte fra Win98 til WinXP. De innebygde driverne til skriveren i XP støtter bare 600x600. På Xerox sine nettsider står det at det ikke trengs egne drivere til Windows XP, siden disse er innebygd i operativsystemet.

Men jeg skriver ut fotografier, og da blir 600x600 alt for dårlig. Jeg sendte derfor en epost til supportavdelingen i Xerox, og fikk til svar at nye drivere til Windows XP sannsynligvis aldri blir laget.

Jeg har prøvd med Windows 2000-drivere, men de virker ikke med min USB-kabel.

Hva skal jeg gjøre?? Nå er skriveren ubrukelig for mitt behov!

Hilsen Roger

Datadoktoren svarer

Hei Roger,

Dette var svært interessant. Som du kanskje har fått med deg, har Xerox lagt ned sin satsning i SOHO-markedet, noe som blant annet betyr at de har sluttet å produsere blekkskrivere. I pressemeldingene bedyret derimot Xerox at de ville fortsette å supportere modeller som M750/760 osv. At drivere for fremtidige operativsystemer ikke ville bli laget, var ventet, men skuffende å høre at de allerede har lagt prosjektet på hylla.

En løsning kan være å bruke Windows 2000-drivere. Jeg synes det er rart at du ikke får kontakt med skriveren ved hjelp av USB-kabel og Windows 2000-drivere. Har du forsøkt å høyreklikke på M750 i listen over installerte skrivere, velge Properties - Advanced - New driver?

Du kan eventuelt gå over til å bruke parallellkabel, dersom du er sikker på at det ikke lar seg gjøre på annen måte. Jeg har personlig brukt Windows 2000-drivere i XP for flere andre skrivermodeller, og det har som regel fungert tilfredsstillende.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar