Skrive ut et veldig stort bilde?

Å skrive ut et veldig stort bilde kan være vanskelig med bare en A4-skriver til rådighet. Men - løsninger finnes selvsagt for dette også.

Heisann,

Jeg har sett noen steder på nettet at noen har skrevet ut et stort bilde på mange A4-ark og satt sammen til en stor "plakat". Vet du hvordan man får til dette?

Takknemmelig for svar,
Kristian

Fotodoktoren svarer

Uten spesielle hjelpemidler er dette en litt tungvint prosess. I Photoshop kan du bruke guides - "linjaler" - til å dele opp bildet i f.eks. 4x3 ruter. Deretter kan du kopiere én og én av dem til hvert sitt nye bilde og skrive dem ut etter tur.

Det finnes imidlertid et gratisprogram som er beregnet for akkurat dette - The Rasterbator. Du kan enten laste opp bildet ditt til en webserver eller laste ned programmet og bruke lokalt, som også vil fungere uten begrensninger på filstørrelse.

Skrive ut et veldig stort bilde?


Skrive ut et veldig stort bilde?


Gjennom fem skjermbilder blir du bedt om å åpne bildet du skal skrive ut, velge størrelse og retning på hvert ark, hvor mange ark du vil bruke, fargevalg etc. Til slutt genererer programmet en PDF-fil som du til slutt kan skrive ut.

Du kan se hva folk har laget i Galleriet på nettsidene til Rasterbator. Programmet lastes ned herfra.

Lurer du på noe?