Med Glass kan du skrive direkte oppå en nettside slik at andre kan se det.
Med Glass kan du skrive direkte oppå en nettside slik at andre kan se det.Vis mer

Skriv på nettsider med Glass

...og del det med vennene dine.

Vi deler og deler for tiden.

Vi viser frem feriebildene på Facebook, vi forteller hvor vi har vært med Gowalla, vi diskuterer på Twitter og vi tipser kompisene om morsomme nettsider pr epost.

Glass velger en annen tilnærming når det gjelder å tipse hverandre eller kommentere nettsider. Med Glass installert i nettleseren (foreløpig er kun Firefox støttet) kan du nemlig legge en kommentar oppå en hver nettside og velge hvem av kontaktene dine som skal få lese den.

Glass er foreløpig i lukket beta, og det betyr at du trenger en invitasjon for å bruke det.

Vi deler ut 200 invitasjoner! Detaljene finner du nederst i artikkelen.

Skriv på nettsider med Glass


Når du har registert en brukerkonto på Glass, laster du ned et nettlesertillegg til Firefox. Det gir deg en ekstra knapp ved siden av adressefeltet, som du må trykke på for deretter å logge inn. Deretter får du opp følgende meny:

Skriv på nettsider med Glass


Velger du å lage en ny slide, får du opp en boks på den gjeldende siden som du kan flytte dit du vil. Du skriver så meldingen i boksen og angir hvem av kontaktene dine meldingen er til. Meldingen din vil altså ikke kunne sees av alle; kun de du velger å dele den med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når andre så går inn på nettsiden, vil de se meldingen du har lagt igjen. Dernest kan de kommentere det du har skrevet; akkurat som på en Facebook-oppdatering.

Via en feed-menyen får du opp den siste aktiviteten fra dine kontakter; igjen ikke veldig ulikt nyhetsstrømmen på Facebook. Herfra kan du også kommentere andres slides, eller gå direkte til nettsiden de har skrevet på. Sitter du på en annen maskin er denne feeden også tilgjengelig via webgrensesnittet når du logger inn på Glass. Det er også mulig å motta epostvarsling når noen har delt noe med deg.

Glass har også en del ekstrafunksjoner - blant annet kan du velge å inkludere flere personer i samtalen, og det er mulig å poste en lenke f.eks. til en YouTube-video slik at den vises direkte i boksen du har lagt igjen til andre.

Videoen under viser hvordan tjenesten fungerer i praksis:Vårt foreløpige inntrykk er at dette faktisk er en kjekk måte å diskutere nettinnhold med andre på - ofte mye mer praktisk enn å sende en epost med lenke til en artikkel. Vi håper tjenesten utvikler seg videre og kunne for eksempel godt tenke oss muligheten til å tegne piler, bruke en gul markør etc. for å poengtere litt bedre akkurat hva man kommenterer, og at man etter hvert vil kunne bruke flere nettlesere enn Firefox.

Vi deler ut 200 invitasjoner!

Har du lyst til å prøve tjenesten trenger du som sagt en invitasjon. De har vi skaffet 200 av, så de 200 første som registrerer seg på Glass med dinside som invitasjonskode får betatilgang, og alle får dessuten åtte invitasjoner hver som de kan dele videre.