Med myPhoneDesktop kan du skrive SMS-meldingen på PC-en dersom du har iPhone.
Med myPhoneDesktop kan du skrive SMS-meldingen på PC-en dersom du har iPhone.Vis mer

Skriv iPhone-SMS på PC-en

Nettjeneste kobler datamaskin og telefon sammen.

For de fleste går det raskere å skrive på PC-tastaturet enn det gjør å skrive på tastaturet på iPhone.

Det gjorde det sannsynligvis også for utviklerne bak myPhoneDesktop; en nettjeneste som gjør det mulig å sende både tekst, bilder og URL-er fra PC-en til iPhone.

Løsningen fungerer både for Windows, Mac og Linux, men krever selvsagt at du bruker en iPhone også. (Har du ikke iPhone, kan du heller ta en titt på myPhoneExplorer, som fungerer mot Sony Ericsson-telefoner og lar deg både ringe, sende SMS og utforske telefonen direkte fra PC-en.)

Slik fungerer det

For å bruke myPhoneDesktop må du kjøpe applikasjonen ved samme navn fra App Store (iTunes: myPhoneDesktop). Denne koster kr 11,-.

Når du starter programmet første gang, oppretter du en konto hos myPhoneDesktop. Det er via denne kontoen all trafikk mellom PC-en og telefonen skjer, og telefonen mottar push-varsler hver gang du sender noe nytt fra PC-en (gitt at du aksepterer dette - hvis ikke er du nødt til å ha applikasjonen kjørende når du skal sende ting til den fra PC-en).

Dernest kan du velge om du vil bruke tjenesten direkte i nettleseren på datamaskinen, eller laste ned en klient enten for Windows, OSX eller Linux. Du logger inn med samme brukernavn og passord som i forrige avsnitt, og så er oppsettet ferdig. Merk at du ikke trenger å koble telefonen til datamaskinen - all kommunikasjon skjer via nettet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skriv iPhone-SMS på PC-en


Her er mulighetene:

  • Ringe et nummer - angi nummer og trykk «call»-knappen. Du mottar nå en push-melding som aktiverer ringefunksjonen når du mottar den.
  • Sende en SMS - angi nummer og tekst, for deretter å trykke på SMS-knappen. Pushmeldingen åpner SMS-applikasjonen der mobilnummeret er fylt ut, og så må du selv lime teksten inn i meldingsfeltet (denne er kopiert til utklippstavlen din).
  • Sende tekst - Du kan skrive inn en vilkårlig tekst og sende til telefonen. Denne er nå kopiert til utklippstavlen din slik at den kan limes inn hvor som helst, f.eks. en handleliste som kan limes inn i notater-applikasjonen.
  • Sende URL - Sender du en URL til telefonen blir den automatisk åpnet i Safari.
  • Sende bilde - Du kan enten angi URL til et bilde eller laste det opp til myPhoneDesktop, hvorpå det blir lagret i fotoalbumet på telefonen - akkurat dette punktet er kanskje det vi liker best, selv om det selvsagt også vil duge å sende det til deg selv på epost og lagre bildet derfra.

Du kan også importere adresseboka hvis du allerede har synkronisert denne mot datamaskinen.

En liten ulempe er at det tar en liten stund å sende til telefonen. Når iPhone mottar en push-melding åpnes først myPhoneDesktop-applikasjonen, så logges du inn, og deretter videresendes du til rett applikasjon. Det gjør at du nok både ringer og sender korte SMS-er kjappere ved å gjøre det direkte på telefonen, mens lange SMS-er, lengre tekster og bildeopplasting gjør programmet hensiksmessig.

For mer informasjon og nedlasting av Win/OSX/Linux-klient: myPhoneDesktop