Med Sync.in kan flere redigere på samme dokument - live.
Med Sync.in kan flere redigere på samme dokument - live.Vis mer

Skriv dokumenter sammen med Sync.in

Gratis nettjeneste med oppdatering i sanntid.

Du har sikkert vært borti følgende scenario - noen lager et utkast til et dokument og sender det på e-post. Mottakerne har alle forskjellige anmerkninger her og der i dokumentet, påfører dem og sender dem tilbake til den som laget utkastet.

Så begynner jobben med å flette inn alle endringene, sende dokumentet til ny gjennomlesning og så videre.

Sync.in er en nettjeneste som lar folk samarbeide på dokumenter. Når du oppretter et dokument, får du en lenke du kan sende til de som skal få være med, og når dokumentet skapes, kan alle se på skjermen i sanntid hva alle andre skriver. Tjenesten er basert på nylig nedlagte Etherpad, som Google kjøpte opp og hvis kildekode ble gjort åpen.

Hver forfatter får sin egen fargekode mens de skriver, slik at det er lett å se hvem som holder på med hva. Det kjekke er at Sync.in tar vare på hele prosessen - det er derfor mulig å gå tilbake i tid for å se hvordan dokumentet så ut på et tidligere stadie.

Sync.in er ikke spesielt avansert med tanke på tekstformattering og den slags. Du kan gjøre teksten fet, kursiv, understreket og overstreket, lage punktlister og sette inn tabulatorer, men det er ikke mulig hverken å lime inn bilder, endre tekststørrelse og -farge eller lage tabeller, for å nevne noe.


I høyre marg finner du også en chat-funksjon, som også lagres sammen med dokumentet. Via funksjonen time slider, kan du i etterkant splille av en «film» som viser hvordan dokumentet endret seg over tid.

Krever ikke registrering

Det kjekke med gratisversjonen er at den ikke krever noe registrering. Du trykker ganske enkelt på «create a public note», kommer rett inn i et dokument og deler URL-en med andre som skal få lov til å redigere sammen med deg. Når de går inn på samme URL vil det samme dokumentet vises hos dem, og alle endringer oppdateres i sanntid hos alle deltakerne.

Det finnes også en Adobe Air-klient som kan kjøres på maskinen din (Windows, Mac, Linux), og som lar deg opprette og åpne dokumenter uten å gå veien om nettleseren.

Sync.in finnes også i en pro-versjon myntet på grupper, som koster $2 pr måned (minimum 5 brukere), og der de første 30 dagene er gratis (uten at du trenger å registrere kredittkortet). Blant fordelene mer pro-versjonen er SSL-kryptering (all trafikk skjer via https://), en egen gruppeside, mulighet for å søke i dokumenter, mulighet for å passordbeskytte dokumenter og mer til.

URL: http://sync.in

Lignende tjenester (som også baserer seg på Etherpad):
http://piratepad.net/
http://typewith.me/