Holder du på med noe du ikke burde? PanicButton redder deg med ett trykk. Foto: Colourbox.com
Holder du på med noe du ikke burde? PanicButton redder deg med ett trykk. Foto: Colourbox.comVis mer

Skjul faner med PanicButton

Ett trykk, og plutselig ser du flittig ut igjen.

Har du en tendens til å bedrive aktivitet i nettleseren som ikke nødvendigvis er så heldig i forhold til eieren av skoene du hører lyden av rett rundt hjørnet?

Om du bruker Facebook i arbeidstiden eller vil overraske din kjære med sydentur - noen ganger trenger du en panikknapp som kan skjule det du holder på med i nettleseren på et blunk.

Les også: Slik skjuler du "privat" surfing

Utvidelsen PanicButton til Google Chrome (Googles nettleser) gjør nettopp det. Med denne utvidelsen installert kan du kjapt trykke på esc-knappen (eller klikke på ikonet) for å skjule alle åpne faner i nettleseren (Firefox-brukere kan titte på Boss Key and Buttons for samme type funksjonalitet).

I oppsettet kan du dessuten definere en "trygg havn", altså en URL som åpnes når du skjuler alle de andre. Den kan du typisk sette til intranettet på jobben, GMail, DinSide eller andre "uskyldige" nettsteder det vil være naturlig å besøke der du befinner deg.

Slik gjør du

Fra Google Chrome går du til PanicButton-utvidelsen og klikker på installer-knappen. Da får du opp et vindu om å godkjenne installasjonen.

Skjul faner med PanicButton


Når du så har godkjent installasjonen av PanicButton, får du et ikon ved siden av adressefeltet (avbildet til høyre).

For å konfigurere utvidelsen går du til chrome://extensions/, blar ned til PanicButton og trykker på alternativer:

Skjul faner med PanicButton


Det fører deg til denne siden:

Skjul faner med PanicButton


Som du ser kan du angi hvorvidt ESC-knappen skal aktivere gjemmingen, om du vil kreve et passord for å få dem tilbake (dette gjør du for øvrig ved å trykke ESC en gang til eller trykke på PanicButton-ikonet). Du kan også angi hvilken nettside du vil skal åpnes i det du får panikk, og du lagrer til slutt ved å trykke på lagre-knappen.

Les også:

10 anbefalte Chrome-utvidelser

Nå kan du prøve ut løsningen. Åpne en nettside eller tre og trykk på PanicButton-ikonet (evt trykk ESC). Da vil nettsiden(e) forsvinne på få tideler, til fordel for den du definerte mens du leste forrige avsnitt. For å få dem tilbake trykker du bare på ikonet (eller på ESC) en gang til.

Dersom du avslutter nettleseren mens du har skjulte faner, vil de også være klare til gjenoppliving neste gang du starter nettleseren.

Fiffig, eller hva?